Fietscalculator

Met de fietscalculator kunt u eenvoudig uitrekenen hoeveel u bespaart door de auto te laten staan en de fiets te nemen. U vult hier in wat de afstand is van een fietstocht, de frequentie ervan en uw type auto. 

NIEUW: Nu ook de Fietscalculator voor bedrijven!

Let bij gebruik van de calculator erop dat u de woonwerkafstand in kilometers verdubbelt. U rijdt immers de woonwerkafstand tweemaal per werkdag.
Voer dus de optelling in kilometers van heen en terug samen in de calculator en je krijgt als schokkende uitkomst dat een typisch geval van 4 dagen in de week 2 maal 8 km fietsen naar het werk gedurende 45 weken per jaar typisch zo'n vijf kilo vet per jaar scheelt. Elk jaar weer. Al scheelt dat van persoon tot persoon aanzienlijk, laat dit voorbeeld toch zien wat het missen van regelmatige matig intensieve beweging sluipenderwijs op den duur aan gewichtstoename aanricht.

 


De Fietscalculator is een initiatief van het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven), de provincie Noord-Brabant en de 21 gemeenten van het samenwerkingsverband in Zuidoost-Brabant in het kader van de campagne 'Liever met de fiets!' om het fietsgebruik in de regio te stimuleren.