Kalkhoff Tasman City Roller ****

Gepubliceerd op 30-03-2012. Laatste update op 12-08-2014.

De Kalkhoff Tasman City Roller gebruikt een door Kalkhoff zelf ontwikkeld systeem met middenmotor. Die voldoet goed maar lijkt toch net wat minder dan de Bosch middenmotor. Het eigen systeem is het enige middenmotorsysteem dat te combineren is met terugtraprem. De fiets is prima met wel een slap damesframe.

Prijs: €2249,-
Gewicht: 28,6

Accu
Capaciteit: 396 Wh
Gewicht: 2,8 kg
Materiaal: li-ion
Prijs losse accu: €599,-
Actieradius: 53 km; 13,4 per 100 Wh

Makkelijk uitneembare accu achter de zadelbuis met robuuste verbinding. Zowel los als op de fiets te laden. Verbinding stekkers met fiets robuust. Actieradius valt wat tegen, gezien de hoge capaciteit van de accu.

Display
Robuust bevestigd en goed te bedienen display. Met minimale informatie (alleen ondersteuning en accu-indicatie)

Ondersteuning
Kalkhoff gebruikt een zelf ontwikkeld elektrisch systeem (ze leveren ook fietsen met Bosch- en Pansonic-motor). De ondersteuning, met krachtsensor en motor bij de trapas, voldoet onder alle omstandigheden goed (maar net wat minder dan de vergelijkbare Bosch-motor). Alleen bij hoog beentempo weinig ondersteuning.

Overige punten
Prima fiets maar met matige verlichting en slap damesframe. Enige fiets in de test met zowel middenmotor als dichte kettingkast. Door middenmotor zijn banden makkelijk te vervangen.

Eindconclusie
Prima fiets met op zich prima ondersteuning, maar op bijna alle punten net wat minder dan de Dutch ID.

Prestaties: ****

 

Steun TestKees

Steun TestKeesTestKees heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Wilt u dat TestKees fietsproducten kan blijven testen? Steun dan nu de Fietsersbond en maak kans op een elektrische fiets t.w.v. €2.899!

Word nu lid