Stella Milano **

Gepubliceerd op 10-04-2013. Laatste update op 13-04-2013.

 

 

Stella Milano ** Prijs: €1499,-

Gewicht fiets met accu 29,3 kg, zonder accu 24,5 kg.

Accu

  • Prijs losse accu: €349,-
  • Capaciteit: 360 Wh
  • Materiaal: li-ion
  • Actieradius: 53km / 14,7km per 100 Wh

Inschuiven van de accu gaat vrij lastig. Onhandig dat je de sleutel weer uit het slot moet halen als je de accu uit de bagagedrager wilt schuiven. Moeilijk te zien wat boven- en onderkant accu is. Accu is vrij zwaar. 

Display

Uitgebreid en goed afleesbaar display in het midden van de fiets en bediening links bij het handvat. Knopjes zijn wel wat klein. Display is niet afneembaar. Geeft indicatie van het vermogen aan dat de accu levert. 

Ondersteuning

Stella gebruikt een eenvoudig systeem met bewegingssensor en kleine motor in het voorwiel. De ondersteuning voldoet op goed, maar is duidelijk agressiever dan bij de andere fietsen met rotatiesensor. Start en stopt wel met enige vertraging.  Opvallend is dat er vet uit de motor liep tijdens de test. 

Overige punten

Een gewone fiets met, voor de prijs, vrij goede onderdelen zoals de Nexus 8 naaf en Deore velgremmen. Zadel is erg breed en slap en gecombineerd met de speling op de verende niet erg prettig voor wat langere ritten. Fiets is alleen direct via Stella te koop.  

Eindconclusie

Een prima fiets (wel met wat kleine minpuntjes) met eenvoudige maar prima en erg krachtige ondersteuning. Goedkoop, mede door ontbreken dealernetwerk.