Hoe is er getest?

Gepubliceerd op 29-12-2008. Laatste update op 27-10-2011.

De Fietsersbond testte 22 kinderfietsen, die veelal verkrijgbaar zijn in een jongens- en een meisjesuitvoering. We selecteerden een aantal modellen per merk. Waar mogelijk testten we van één fabrikant fietsen met zowel 20-inchwielen (20”) als 24-inchwielen (24”). De fietsen zijn beoordeeld op maatvoering en kwaliteit. Hierbij is gekeken naar de corrosiebestendigheid, de keuze en kwaliteit van de onderdelen, de verlichting, remmen, montage, lakhechting en verstelbaarheid van stuur en zadel.
Bij de aanschaf van de fiets moet je er natuurlijk ook op letten dat je kind een fiets mooi vindt. De kinderfietsen zijn ook op een fietsparcours door kinderen zelf getest. Daaruit blijkt dat ze twee dingen belangrijk vinden: een juiste maat en een goede vormgeving. Over de kwaliteit van de fiets kunnen ze weinig zinnigs zeggen.

 
 

Steun TestKees

Steun TestKeesTestKees heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Wilt u dat TestKees fietsproducten kan blijven testen? Steun dan nu de Fietsersbond en maak kans op een elektrische fiets t.w.v. €2.899!

Word nu lid