Stadsfietsen (in ruimste zin van het woord)

Gepubliceerd op 27-08-2010. Laatste update op 28-04-2014.

Verreweg de meeste kilometers op de weg worden afgelegd met relatief simpele fietsen. TestKees testte in de loop der jaren dan ook veel stadsfietsen, al kun je onder die definitie veel verstaan.

Waarom trappen stadsfietsen zo zwaar?

Veel fietsers in de stad komen nauwelijks vooruit. Ze ploeteren voort op een slecht rijdende fiets. En ook gloednieuwe fietsen trappen direct uit de winkel trappen soms al zwaar. In het slechtste geval moet je tweeënhalf keer zwaarder trappen. Waar ligt dat nu aan?

Go Cycle test

De Go Cycle is een nieuwe revolutionaire fiets. hij ziet er prachtig uit en is een vouwfiets, elektrische fiets én hippe stadsfiets. Maar heb je er ook wat aan in de praktijk?

Van Moof, Ari en Gazelle Mondial Single Speed test 2009

Nostalgische fietsen zijn in de mode. Maar vroeger reden mensen niet alleen met logge bakkersfietsen rond. Er zijn nu ook retromodellen op de markt waarmee je hard kunt fietsen.

Vier luxe stadsfietsen

TestKees testte in 2008 vier fietsen die als kenmerk hebben dat ze functioneel zijn met zeer hoogwaardige onderdelen.

Stadsfietsen met vering

Steeds meer luxe stadsfietsen en hybride fietsen worden, geïnspireerd door de mountainbike, uitgerust met zowel voor– als achtervering. Heeft de alledaagse fietser iets aan een fiets met vering?