Philips SafeRide LED accuversie

Gepubliceerd op 17-11-2011. Laatste update op 12-08-2014.

Philips SafeRide LED accuversie
Zeer goed
119 euro, met vier meegeleverde 2450 mA-batterijen.

De batterijversie van Philips heeft een nog bredere en fellere bundel dan de dynamoversie. Verreweg de beste lamp om onder alle omstandigheden mee te fietsen. Vooral de grote hoeveelheid licht buiten de hoofdbundel is prettig. Want ook tijdens het fietsen in het donker is het fijn als je gewoon om je heen kunt kijken.

Philips Saferide accu

De leds worden gevoed door vier oplaadbare AA-batterijen. Keerzijde van het felle licht is dat de lamp maar liefst 4,8 W aan energie verbruikt en de batterijen al na anderhalf uur leeg zijn. Daarna schakelt de lamp automatisch over naar de spaarstand. Vanwege duitse wetgeving. veilg maar daardoor kun je de batterijen niet in volle stand leeg trekken.  In de spaarstand geeft de lamp nog steeds erg veel licht. De batterijen zijn dan na acht uur leeg. De aluminium behuizing oogt onverwoestbaar. Wel is de lamp groot en zwaar (342 gram; 130 gram zwaarder dan de Ixon IQ).

De Lichtvlek (alleen met 0,5 sec)Philips Saferide accu

Steun TestKees

Steun TestKeesTestKees heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Wilt u dat TestKees fietsproducten kan blijven testen? Steun dan nu de Fietsersbond en maak kans op een elektrische fiets t.w.v. €2.899!

Word nu lid