Evenementen

Fietsers maken verlanglijstjes op Fietsersbond Meldpunt

Datum: 
donderdag, 5 december, 2013 - vrijdag, 31 januari, 2014

Te drukke fietspaden, gevaarlijke bochten en paaltjes die je makkelijk over het hoofd ziet, zorgen jaarlijks voor veel gewonde fietsers. Naar schatting hebben 23.000 fietsongevallen per jaar te maken met gebrekkige of onduidelijke infrastructuur. Maar fietsers kunnen er iets aan doen.

Thema-avond Meldpunt inventarisatie eenzijdige ongevallen

Datum: 
woensdag, 13 november, 2013

Thema-avond Fietsersbond Groningen op 13 november

Opening verbouwd Rijksmuseum

Datum: 
zaterdag, 13 april, 2013

Op zaterdag 13 april opent de koningin het nieuwe Rijksmuseum en kunnen Amsterdamse fietsers weer het mooiste fietspad van de stad gebruiken. www.rijksmuseum.nl  

Nationaal Fietscongres (organisatie uitgeverij Acquire, o.a. van Verkeer in Beeld)

Datum: 
dinsdag, 27 november, 2012

Op dinsdag 27 november organiseert Acquire Publishing, uitgever van onder meer Verkeer in Beeld, PARKEER24 en Straatbeeld, in samenwerking met het Fietsberaad, de Fietsersbond, het ministerie van IenM, ProRail, VNG, Movinnio, SWOV, Dutch Cycling Embassy, de provincie Drenthe en een aantal gemeenten in Nederland het Nationaal Fiets Congres.

http://www.nationaalfietscongres.nl

International Cycling Safety Conference

Datum: 
woensdag, 7 november, 2012 - donderdag, 8 november, 2012

Op 7 en 8 november wordt de International Cycling Safety Conference 2012 gehouden op de High Tech Automotive CampusNL in Helmond.

Deze bijeenkomst wil een toonaangevend podium zijn voor onderzoekers op het gebied van fietsveiligheid om kennis uit te wisselen, netwerken uit te breiden en nieuwe onderzoeksonderwerpen en veiligheidsoplossingen op de agenda te zetten.

De conferentie is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, TNO, Fietsberaad, SWOV en de Delft University of Technology.

Meer informatie: www.fietsberaad.nl