Aandrijving electrische fiets

Ik ben op zoek naar een electrische fiets.

In vele testen staan goede recensies van de middenmotor. Toch raadt de leverancier mij een multicycle met voorwielmotor aan. Kan iemand mij over ervaringen vertellen met het rijden op een fiets met de motor in het voorwiel?

Bedankt Sjef ik houd de tip in mijn achterhoofd.

Iedereen wil nu de middenmotor. De fietsen met voorwielaandrijving blijven staan. De leverancier wil die dus kwijt. Doe er je voordeel mee. Aandachtspunt is voorts op welke wijze je verlichting van stroom wordt voorzien. Banddynamo? Of door batterijen? Heb je de pagina’s van Testkees al doorgenomen?

Elke uitvoering heeft zijn voor en nadelen, wil je de fiets zelf onderhouden dan is een motor in het achterwiel lastiger maar, wel het normaal aangedreven fietswiel… Een middenmotor drijft ook het achterwiel aan maar de naaf is vrijwel gelijk aan een gewone fiets… Voorwielaandrijving is veel beproefd en nu minder populair, sommige voorwielnaven zien er niet uit. Die van Multicycle zijn aanvaardbaar wat betreft maat en afwerking maar voor die prijs kun heel veel mooie fietsen kopen!