Aangereden op de fiets door een politieauto

Beste mensen,

 

Ik vraag me iets af. Gisteren fietste ik door het rode licht. En ik werd ingehaald door een politieauto. Uit schrik of iets dergelijks vluchtte ik weg. Wat niet hoort en mag. Uiteindelijk werd ik van mijn fiets afgereden. Nu is het zo dat mijn telefoon het niet meer doet. Eerst deed ie het wel en vanmorgen was ie uit en hij start niet meer.
Ik weet dat het mijn schuld is dat ik weg fiets, maar iemand aanrijden om hem te stoppen voor het negeren van het rode stoplicht gaat ook te ver. Krijg ik de reparatie van mijn telefoon vergoed?

 

Gr.

De politie is zeker aansprakelijk voor de door de wijze van aanhouding veroorzaakte schade. Deze wijze van aanhouden kan en hoeft ook niet. Je bent geen gevaar voor de samenleving, immers? Vluchten kun je ook niet op je tweewiel Porsche… Je zult de politie aansprakelijk moeten stellen per brief. Je hebt op de bon de namen van de verbalisanten, die moet je vermelden.
Ik denk dat je niet het schadebedrag kunt aftrekken van de incasso voor de bon. Het zijn twee verschillende zaken. Je kunt overigens altijd uitstel van betaling vragen voor het betalen van de bon. Wel schriftelijk! En binnen de termijn.