Aankoop fiets met riem

Hello,

ik ga vaak werken met mijn racefiets, een Cervelo Soloist.

Afhankelijk van de feitelijke werkplaats, heb ik niet altijd de mogelijkheid om me om te kleden. Bijgevolg ga ik soms met mijn oude scholierenfiets...

Het wordt echter tijd om daar een punt achter te zetten, en een sportieve extra fiets aan te kopen. (kan dan meteen ook dienen voor gezinsritjes)

Graag had ik riemaandrijving gehad. Ik hou van technologie, nieuwigheden en dingen die iets "anders" zijn dan mainstream.

Weet iemand welke modellen op heden in de handel zijn, met riemaandrijving, sportief, liefst met verlichting (naafdynamo),...

Deze middag als eens mijn lokale fietshandelaar bezocht, maar die hoorde het nogal donderen in Keulen toen ik over een riem sprak...

budget: hoe lager, hoe liever, zonder chinese rommel te kopen ;-)

Je vraag heb ik al beantwoord op het forum van Fiets.
Er zijn nog maar weinigen die jarenlang ervaring hebben met deze aandrijving. Mijn zonen zijn en blijven enthousiast. Ik doe de technische klussen, o.a. vanwege een garantiekwestie met Gates. Veel fietsenmakers kennen het niet. Of willen het niet weten. Ze zijn over het algemeen zeer conservatief. Als je nog vragen hebt, kom maar op.

Hier nogmaals:
Trek had/heeft de Soho. Mijn zonen rijden al 4 jaar met tandriem. Ondertussen zijn er vele mogelijkheden. Ze hebben een ding gemeen: ze zijn flink duurder dan met een ketting. De riemonderdelen komen van één fabrikant Gates, dus dan weet je het wel. Ik heb een advies: kies voor de CDC riem (en niet CDX=centertrack). Bij Santos hebben ze inmiddels ook hun leergeld betaald met de CDX. De Canyon en BMC hebben beide Centertrack.
Spatborden en een drager zijn los te koop, pakweg voor €75,- heb je goeie spullen. Op dit soort hybrides zijn er altijd montagepunten.