Advies licht, kleine damesfiets met lage instap en verbazing

Ben op zoek naar een fiets voor een 80 jarige, kleine, lichte en niet meer zo krachtige oma die nog graag zelf wil fietsen.

Heeft er iemand tips voor een fiets: lage instap (niet extra laag), licht, lichtlopend, geen overbodige zaken, wel ruimte voor fietstassen, voor in de stad en af en toe een fietstocht.

Dacht aan aluminium, 8speed nexus premium, geen veringen, klein frame. rond de 15kg hoop ik.

Heeft er iemand tips voor een fiets die ook echt te koop en te leveren is?

Verbazing: rondje fietsenmakers en internet:

Nee, we hebben wel folders maar die fietsen zijn niet meer leverbaar.. U moet wachten op de 2016 folders en fietsen..

Ja, dit is een lichte fiets, er staat "lite"in de naam, weegt maar 20kg..

(30 jaar oude fiets, staal en simpel, woog echter veel minder..)

Stevens heeft een fiets op de site die overeenkomt. Echter, de dealers reageren niet op mail of het mailsysteem werkt niet. Wekt niet echt vertrouwen.

Blijf maar weer zoeken, lijkt wel of het te goed gaat met de branche, als je het kunt permiteren een 4tal maanden geen fietsen te leveren of geen informatie te geven.

Ook verbaas ik me over de opsmuk op de nederlandse fietsen, veel design, veel gewicht, minder met meer kwaliteit is moeilijk. Duitse fabrikanten doen het beter maar zijn weer enkel op een paar plekken te krijgen en niet uit te proberen, of heeft iemand tips?

In je laatste alinea staat de kern van de zaak. Het gaat veel te goed met de branche en mensen met afwijkende wensen worden de deur uitgewerkt. Hetzelfde hoor ik van diegenen die zich voor mijn eigen fietsen interesseren. Maar met lage instap werk ik niet. Ik kan wel lage instap leveren, maar dan kan ik geen garantie op het frame geven (en dat wil toch iedereen?). Een fiets volgens je pakket van eisen (met Nexus 8V) hoeft maar 12 kg te wegen. Met derailleur en spatborden, standaard en drager wegen mijn fietsen 10,5kg. Geschikt voor kleine mensen (= <1m55). Een fiets uit los aangekochte componenten is helaas wel heel duur. Ik betaal gewoon de consumentenprijs. En dat weerhoudt velen. Voor een idee van mijn fietsen: zie mijn advertentie (ik ben een enthousiaste vakman en particulier) op marktplaats.nl
http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en-brommers/fietsen-dames-sportfietsen-en-toerfietsen/m951930061-lichte-sportfiets-vakantiefiets-van-9-kg-voor-kleine-vrouwen.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller
tips: kijk bij Velotraum en bij Maxx. Inderdaad: Duits.
Daar zijn ze wel in innovatie geinteresseerd.