Advies snelle woon-werk fiets

Ik ben voor mijn vriendin op zoek naar een nieuwe fiets, ze rijdt dagelijks 23km en vooral terug vind ze het nogal eens zwoegen op haar huidige fiets. Ze is geen racer, maar het gaat gewoon om een licht trappende fiets met weinig weerstand.

Dus een lichte fiets, maar er moet wel een tas met laptop enz. achterop kunnen. Mag ook wel wat kosten, max zo 1000€ oid?

De route is verhard en heel veel schakelen doet ze niet.

alvast bedankt,

Ewald....

Hi Sjef,
Die Aero vonden wij er ook mooi uitzien, maar bij alle online shops bleek maat M niet meer verkrijgbaar, dus uiteindelijk toch maar bij een winkel in de buurt gekocht voor de volle prijs. Maar nog wel een slot er bij gekregen en gratis beurt na 3 maanden, dat is ook wat waard.
Bedankt voor het advies!

“Heel veel schakelen doet ze niet” is je laatste zin. Dat brengt me op de vraag of je een voorkeur hebt voor een kettingschakeling (dus met derailleur) of een naaf versnelling. Fietsen met derailleur zijn lichter en goedkoper dan fietsen met naafversnelling. Bij naafversnelling is er sprake van minder onderhoud, dat je wel door een vakman moet laten doen. Een derailleurversnelling vergt meer en regelmatig onderhoud, dat je eenvoudig zelf kunt doen.
Waar gaat de voorkeur naar uit?
Het een of het ander leidt tot een heel ander advies.

Hi Sjef,

Ik denk toch een fiets met derailleur. Zoals je al aangeeft zijn ze lichter en eenvoudiger te onderhouden. Bij het rondkijken zie je eigenlijk meestal ook op de sportievere modellen derailleurs en om de meer degelijke modellen dan een naaf (kort door de bocht dan). En haar voorkeur gaat waarschijnlijk toch uit naar een sportiever model.

Je hoeft geen €1000 uit te geven voor een lichte derailleurfiets, maar het kan natuurlijk wel. Mijn advies zou zijn: ga eens naar een Batavus dealer en probeer de Zonar uit. Hier is een link:
https://www.batavus.nl/toerfietsen/zonar.htm#DH150052
Komt ook goed uit tests. Wat er niet op zit, kan ook niet kapot.
Voor het duurdere type denk ik aan Giant Aero. Kleuren zijn het zwakke punt, vind ik dan. Van die adviesprijs moet je toch wel 5-10% af kunnen krijgen, is de ervaring:
http://www.giant-bicycles.com/nl-nl/bikes/model/aero.rs.1/18623/76066/#specifications

De Giant Aero RS 1 zag ik online te koop met zeer grote korting: €879,- Modeljaar 2016 staat voor de deur. Maak er gebruik van!