Ervaring met Peugeot elektrische fiets (ANWB)

Wie heeft er ervaring met de elektrische fiets van de ANWB van het merk Peugeot? Deze komt nergens voor in de testen.

Ik ben ook op zoek naar mensen die ervaring hebben met de electrische fiets die de ANWB aanbied.

Wij hebben sinds augustus 2011 een Peugeot elektrische fiets van de ANWB.

De fiets ziet er netjes en degelijk uit. De ANWB verkoopt alleen de fietsen. Hierna ben je afhankelijk van de Peugeot helpdesk.

 

Onze ervaring met de Peugeot fiets is niet zo positief. De accu's geven veel problemen. De accu stopt en zomaar mee, terwijl hij nog niet leeg is. Wij hebben al drie nieuwe accu's gekregen. Dit probleem is bekend bij Peugeot. Wij hebben nu nog garantie, maar hoe straks als de garantie over is !!

Ook is op het display op de fiets niet altijd duidelijk hoeveel inhoud de accu nog heeft. Ook dit is bekend bij Peugeot. Als er nieuwe accu's komen zit er een nieuwe chip in. Bestaande klanten krijgen deze verbeterde accu niet. En de nu te leveren fietsen ook nog niet, want deze accu's moeten nog komen.

Remblokjes zijn zeer snel versleten en we hebben nu al problemen met de remkabel van de achter rem.

 

Je bent afhankelijk van de service van de Peugeot Helpdesk. Wij hebben pas 4 weken moeten wachten tot er een monteur langs kwam. Problemen met de accu. Dat is erg lang. Zeker als je fiets je vervoermiddel naar je werk is. De monteurs komen uit de Achterhoek, dus kunnen ook niet zomaar even langs komen. Dus je moet een lange adem hebben voordat je fiets weer gemaakt is!

Maar als de fiets het doet, doet hij het goed.

 

Ik ben het eens met bovenstaande reactie.

Ik heb zelf 2 fietsen gekocht bij de anwb, bij aankomst van de 2 fietsen deed 1 van de fietsen het al niet meer na 2 dagen, hij kon alleen maar in 1 stand van het vermogen fietsen.

Na kontakt te hebben genomen met de service afdeling, kreeg ik te horen dat de monteur op vakantie was, en dat deze pas na 14 dagen terug was, ze zouden hem na de vakantie meteen sturen.

Na de vakantie niets gehoord en weer gebeld, nu zou de monteur over 1 week komen omdat het nu erg druk was.

Na een week kwam de monteur en repareerde de fiets.

Nu fietste hij goed.

Nu hebben we weer een probleem, de accu van 1 van de fietsen hield er ineens mee op. Kontakt gezocht met de service dienst.

Die zouden direct een nieuwe sturen, want het probleem van de accu's is bekend.

Ik zit nu alweer 13 dagen te wachten en nog steeds geen accu.

Als ik bel hoor ik dat de accu toch op gestuurd is.

Afwachten maar weer. 

Dan denk je dat je goede service krijgt als je iets bij de ANWB koopt.  DUS NIET!!

Nooit geen peugeot fiets meer, als er geen service adressen meer komen in Nederland dan die ene in de achterhoek

Meneer of mevrouw Anoniem beschouwt dit forum als zijn/haar podium voor egotripperij!

:-(((

We zijn nu 3 maanden verder. Hoe is het nu met de fietsen van "Anoniem" ?

Deze ervaring(en) is/zijn van 2011. Hoe zit het echter met die van 2012 die nu in de aanbieding zijn? Er worden duizenden electr. fietsen verkocht en dit zijn slechts twee ervaringen.Ik zie uit naar méér ervaringen alvorens zelf een besluit te nemen.

De ANWB is gestopt met de verkoop van deze fietsen, dat deze organisatie waar ik al jaren lid van ben, niet eerst een test uitvoert met deze fietsen alvorens ze te gaan verkopen.

Ik heb 2 fietsen gekocht en heb voor de 2e keer problemen met de accu. Deze valt spontaan uit soms na 4 km fietsen.
De helpdesk heeft een nieuw telefoonnummer. Heeft iemand voor mij het nieuwe nummer van de helpdesk?

Met de fietsen van 2011 is er een probleem met slechte contacten in het afneembare accupack. Dit is vrij eenvoudig te repareren en het accupack hoeft hiervoor niet vervangen te worden. Wij doen die reparatie, reactie via e-mail.

Als reactie op uw mail het volgende .
U schrijft dat het eenvoudig te repareren is en wij doen die reparatie.
Wie doet dat en waar is dat?
Gr Jan

augustus 2011 twee ebike gekocht bij anwb

accu een fiets stuk dit vinden wij al vrij snel je geeft toch een hoop geld en nu kun je zoeken naar een oplossing want de anwb verkoopt niets meer zelf geen nieuwe accu of een adres waar je vervolgens te recht kan dus ik zou nooit daar iets aan schaffen mevr groen

Op ieder product rust 2 jaar garantie na aankoop. De verkoper is daartoe verplicht!! In de hele EU. Of die het product nog verkoopt of niet. Laat u niet het bos in sturen.

Ik heb een electrische peugeot gekregen omdat ik kankerpatieënt ben en zonder helaas niet kan fietsen. Hij is in 2011 bij de ANWB gekocht.
er is geen garantie meer op zeggen ze daar.

Ik heb gelezen van iemand op deze site die de accupack kan repareren. Die van mij doet is na 4 km al leeg na volledig opgeladen te zijn. Bij de ANWB is niemand thuis. Moeten we maar zelf uitzoeken!

Wie kan mij helpen?
Ruud de bruin Leerdm

Ik heb problemen met de accu van een Peugeot eclectische fiets, gekocht in 2011 bij de ANWB te Nieuwegein. Geen garantie meer.
U denkt dat het aan de contacten liggen van de aansluit accu-fiiets?
Kunt u dit repareren?

zoals gezegd: garantietermijn bedraagt 2 jaar, dat is 24 maanden. Indien fiets gekocht vóór 19 maart 2011, dan is er inderdaad geen garantie meer. Zo niet, dan is er wel garantie. Zonodig schriftelijk de ANWB aanspreken, anders is er geen bewijs dat je tijdig aanspraak heb gedaan.
Contacten voor laagspanning-aansluitingen behandel je met contact spray of gewoon met schuurpapier en vaseline.

Ook ik heb problemen met reparatie van de peugeot fiets. Ook gekocht bij ANWB in mei 2012 voor mijn 83-jarige vader.
Kastje op het stuur (display) is defect. schakelt niet meer in. Gebeld, euvel gemeld, monteur kwam langs maar had geen reserve onderdeel bij zich, terwijl het probleem bekend was, maar ja logisch nadenken schijnt tegenwoordig ook moeilijk te zijn. Bestellen, kon wel 14 dagen duren. Inmiddels zijn we 4 weken verder en nog steeds geen display. Diverse malen gebeld maar schijnt moeilijk leverbaar te zijn.

Nu klacht ingediend bij ANWB; zij zijn verantwoordelijk voor de aankoop.

Advies: koop in een betrouwbare zaak in de buurt.

Ik vind me behoorlijk door de anwb in de steek gelaten, zeker wat betreft haar klanten. Inferieure fietsen verkopen (qua accu’s) de stekker er uittrekken en een bekijk het maar mentaliteit. Allen met een Peugeot gekochte fiets achterlaten met ellende en er niets meer voor willen doen. Schaam je diep anwb!! Jullie moeten een organisatie zijn die helpen en niet haar trouwe klanten in de steek laten.
Dus kom zsm uit je stoel en ga de klanten helpen waar jullie denken voor klaar te staan.

Sinds 2012 een Peugeot e-fiets via de anwb gekocht onderhoud wordt nu door het landelijke “fietsned” geregeld.

Fiets kwam na kabelbreuk gerepareerd en gepoetst retour!

Er zijn dus ook positieve ervaringen.

Twee peugeotfietsen gekocht bij de A.N.W.B in het tweede jaar was de accu van een van de fietsen na 4 kilometer al geheel leeg en je probeert na het opladen weer het zelfde,heb een nieuwe accu gekocht
400,00 euro dank je wel…