Fietsdragers voor E-bike,s op de trekhaak van de auto

Er is een groot aanbod in fietsdragers, ook voor E-bike,s , voor montage op de trekhaak van de auto.
Echter, electrische fietsen wegen zonder accu tussen de ca. 22 en 28 Kg en fietsdragers ca. 11 tot 18 Kg.
Wettelijk is voor een gemiddelde auto een maximale belasting van
50 Kg. toegestaan.
In het gunstigste geval, bij 2 fietsen van 22 Kg. en een fietsdrager van 11 Kg. wordt de totale belasting 55 Kg.
Dit betekent, dat het in principe niet mogelijk is om met 2 E-bike,s op een fietsendrager met een gemiddelde auto elders in het land een fietstocht te ondernemen, tenzij bij de fietsendrager gelijk een nieuwe zware auto wordt aangeschaft.
Dit kan toch niet waar zijn?
Hierover is tot op heden weinig gepubliseerd en wordt er ook bij de verkoop van dergelijke fietsdragers niet op gewezen.
Wellicht kan de Fietsersbond hieraan enige aandacht besteden.
Benieuwd naar uw antwoord,
Met vriendelijke groet,
T. van eeden

zeer teveden over de anwb drager, incl oprijgoot

stevig, makkelijk plaatsbaar, alleen wat zwaar

 

Ik ben op zoek naar dakdragers voor onze E-Bike. Deze worden dan gemonteerd op een stevige imperial op het deksel van ons bagagewagentje. Ik heb overal gevraagd en gezocht maar niets gevonden.
Heeft iemand een tip?
Onze E-Bikes wegen zonder accu 23 kg. Onze auto is te licht om de E-bikes op de trekhaak te vervoeren. Vandaar ons bagagewagentje van het merk Europa Carrier. Alvast dank voor de reactie.

Bent u opzoek naar een fietsendrager voor uw elektrische fiets? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Hier een greep uit ons assortiment:

Uebler X21:

Thule EuroPower 916

Pro User Diamant

Voor meer informatie verwijs ik u graag door naar onze site: http://www.HiFiDump.nl Heeft u vragen? Stel ze hier, bel (0314) 631513 of mail ons! Info@hifidump.nl

Wie zijn wij?
HiFiDump.nl is onderdeel van Auto Venderbosch Totaal Service BV te Halle (Doetinchem). HiFiDump.nl is gespecialiseerd in Car Audio, Multimedia, Fietsendragers, Dakkoffers, Dakdragers, Telefonie & Navigatie. Kom eens langs in de grootste autoshop van de Achterhoek en bekijk onze grote verscheidenheid van producten. Door onze jarenlange productervaring zullen wij u professioneel adviseren. U zult zeker de juiste keuze maken!

Ik wil een nieuwe fiets drager van de anwb model travel&co 2013 gaan kopen is er iemand die mij zijn ervaring met mij wil delen . Het gaat wel om het nieuwste model van 2013 .graag jullie reactie en alvast mijn hartelijke dank. Gr. Hans roomenburg