fietsrouteplanner met Teasi one

Ik heb een poos terug een Teasi one fietsnavigatie gekocht.

Ik heb problemen met de routes die ik gemaakt heb met de fietsrouteplanner van de fietsersbond, gedownload als GPX bestand.

Het is net of de kaarten van de Teasi one ( open street map) niet corresponderen met de kaarten van de routeplanner.

Heeft iemand hier ervaring mee?

Dat klopt: de Fietsersbond

Dat klopt: de Fietsersbond werkt niet met OpenStreetMap, maar met een eigengemaakte kaart. Een route uitgestippeld op de Fietsersbond site zal niet helemaal overeenkomen met de Openstreetmap kaart.

Helemaal als je een route, en niet een track hebt gedownload zal je vreemde dingen zien, want bij een route gaat je GPS opnieuw de route uitrekenen, met de ingegeven via-punten, maar op basis van de kaart die in je GPS zit. En dat is dus niet de Fietsersbondkaart

Teasi en de routeplanner

Probleem doet zich voor door de mix van waypoints en trackpoints. De Teasi gaat rechte lijnen trekken tussen de waypoints, dat kan zomaar dwars door een weiland zijn. Heeft dus niets te maken met het verschil tussen de kaart van de routeplanner en Openstreetmap.

Ik heb het probleem bij Teasi aangemeld, loopt nog. Als tussenoplossing zet ik bij het downloaden van de route het vinkje bij de waypoints uit. Je krijgt dan alleen de trackpoints. Daar navigeert de Teasi prima mee, en valt ook 1:1 op de kaart.

Wellicht dat de fietsroutekaart ook eens naar dit probleem zou kunnen kijken want ik hoor soms ook wel wat gemopper over de gpx bestanden, maar of het dan over hetzelfde gaat is mij niet duidelijk.

Routeringsinstellingen

Mogelijk dat het helpt om te controleren of de volgende routeringsinstellingen van je GPS goed staan:

- kies 'directe route'
- zet routeovergangen op 'auto'(matisch)
- kies bij 'zet vast op weg voor 'nee' (muv racefietsers).

Met deze instellingen zou je de track van de Fietsrouteplanner probleemloos moeten kunnen gebruiken met een andere kaart als ondergrond.

Verder gaan we nog deze winter een aantal kleine punten verbeteren aan de gps-download.

Bas Hendriksen

Team Fietsersbond Routeplanner

Route instellingen

Geen idee waar je die zaken in de Teasi moet instellen. Iemand een idee?

het juiste formaat in Teasi

Ik had hetzelfde probleem, de oplossing van gklinkenberg heeft mij het meest geholpen.

DE oplossing is simpel, maak een route aan, druk op de knop GPS, hier staan standaard 2 opties aangevinkt, GPS track bewaren en GPS route bewaren

Klik GPS route bewaren uit, klik vervolgens genereer nieuw GPS bestand.

Dit bestand kan vervolgens geupload worden in bikemap.net en gesychroniseerd met je Teasi.

toch niet gelukt met downloaden

Beste Boca47,

Ik heb gister mijn Teasi One binnen gekregen. Nav je bericht heb ik het getracht. Mijn laptop vraagt bij het downloaden naar er wordt gevraagd naar een programma om het bestand te openen.

Bikemap is een internetprogramma.

Welk programma gebruik je. Hoe kom ik verder?

BVD.

Edwin

wel tracks, geen routes exporteren

De tip van gklinkenberg is prima. Deze tip werkt niet alleen voor de Teasi, maar ook op andere apparaten met vergelijkbare problemen. We hebben dit in onze FAQ verwerkt:
http://routeplanner.fietsersbond.nl/pagina/exporteren-naar-gps
http://routeplanner.fietsersbond.nl/pagina/faq

--
Wessel Zweers
Team Fietsersbond Routeplanner

Steun TestKees

Steun TestKeesTestKees heeft de afgelopen jaren al meer dan 100 testen uitgevoerd en tips gegeven voor fietsers in Nederland. Deze tips en testen worden mogelijk gemaakt door de Fietsersbond.

Wilt u dat TestKees fietsproducten kan blijven testen? Steun dan nu de Fietsersbond en maak kans op een elektrische fiets t.w.v. €2.899!

Word nu lid