Framemaat Dutch id

Ik ben geinteresseerd in een Dutch id City N8Di2,  Voor het herenmodel zijn de framematen 53 en 58 cm beschikbaar. Bij de dealer waar ik ben geweest was slechts het 53 cm model aanwezig.  Nu vraag ik mij af of de fiets van 58 cm voldoende groot is voor mijn lengte van 1,91 cm. Wie kan daar iets meer over zeggen ?

 

Van deze fiets zijn via Google geen geometriegegevens te vinden, ook niet bij het merk zelf. En hoe zat je op die maat 53cm? Daarbij merk ik op dat framemaat verschillen bij stadsfietsen meer te maken hebben met traditie dan met grote verschillen in lichaamsmaten. In de hoogte is een verschil in framemaat gewoon te compenseren door het zadel te verstellen. Horizontaal zijn de verschillen in maten in het algemeen beperkt, maar zonder gegevens is hierover niets te zeggen.

Aanvulling: inmiddels de geometrie gegevens gevonden (een link in jouw vraag had veel zoekwerk bespaard!). De verschillen tussen de maten is minimaal, horizontaal nl. 19mm, zoals ik al zei. Maar de horizontale lengte is zeer groot, bij maat 58 liefst 664mm. Dat is nog groot genoeg voor iemand van 2 meter. De verstelbaarheid van de stuurpen kun je dan goed gebruiken. Maat 53 zal ook passen, dus.