Hybride fiets aanschaffen

Hallo,

Hoe meer info ik zoek, hoe moeilijker ik de bomen door het bos zie. Mogelijk kan ik hier iets meer op weg geholpen worden. 

Ben op zoek naar hybride damesfiets voor woon- en werkverkeer en fiets tijdens mijn werk van huis naar huis. Gemiddeld 30 tot 35 km. p.d. in flink tempo, ik laat de fiets alleen bij extreem weer staan en pak dan de auto, veel drempels, stoppen enz. Op vakantie wil ik graag tochten maken van ong. 40 km p.d. en soms in heuvelachtig gebied. Duurzaamheid, snel fietsen en comfort zijn kernwoorden. 

Tot nu toe is mijn idee:

Een lichte fiets met derailleurversnelling.

De trek t 300 Of t 500

Verstandige keuze?

Heb ook iets gelezen over de gazelle medeo en de batavus cayuca. Weet iemand hier meer over?

Mogelijk heeft iemand nog andere opties van goede fietsen.

Budgetvoorkeur: tot 800euro.

Alvast bedankt voor het advies.

Vriendelijke groet; C. Koster

Ik heb vorig jaar een Pegasus Premio super light gekocht, een echte duitse kwaliteits fiets (nee niet van ons gestolen in de oorlog lol) Een lichte prima fiets voor een goede prijs, meeste onderdelen zijn van Shimano, Deore! Er zijn genoeg dealers in Nederland .
Bij de Nationale Fietstest 2015 kwam deze hibride als 2e uit de bus nog voor de Koga! Heeft voor en achter stand verlichting, licht blijft branden ook als je stil staat. Is het meest verkochte merk in Duitsland.

Bijvoorbeeld Cube travel of Cube touring.

Cube heeft het voordeel, dat er heel veel dealers van zijn en dat het merk een no-nonsense attitude heeft, trouwens ook bij racefietsen. Dus geen bevliegingen en zinloze (=kostbare) onderdelen.

Bedankt voor je snelle reactie en uitgebreid antwoord. Ik heb meer info gezocht over de Giant Aero en Batavus Zonar en ik vind deze opties erg interessant. Op de Trek heb ik gefietst. Nu ga ik eens een proefritje maken op deze fietsen. Nogmaals bedankt.

Een lichte fiets, zeg je. Helemaal mee eens. Bij dat soort afstanden telt iedere kilo. Maar die Treks (degelijke fietsen, daar niet van) zijn bepaald niet licht. Plus, dat je (naast de extra kilo’s) aardig wat energie verspilt aan verende (maar niet dempende, en daar gaat het om) vorken en -zadelpennen. Dikkere banden zijn veel effectiever om trillingen weg te filteren. Indien die voorzieningen voor jou onmisbaar zijn, weet ik verder geen alternatief.

Bij een lichte fiets denk ik aan minder dan 14 kilo. Heb je voorkeur voor lage instap?
Lijkt je deze Giant Aero wat?: http://www.giant-bicycles.com/nl-nl/bikes/model/aero.rs.2/18623/76043/#specifications
Onlangs heeft Batavus een nieuw model geïntroduceerd: de Batavus Zonar, iets zwaarder, maar door deskundigen tot fiets van 2015 gekroond.
https://www.batavus.nl/toerfietsen/zonar.htm#DH150052
De gebruikte versnellingsonderdelen zijn iets beter dan op de Giant. Maar kwaliteit van het spaakwerk is van geen enkele fiets van het scherm af te beoordelen. En dat is het belangrijkste. Ga die fietsen eens bij een dealer bekijken en berijden.
Gazelle, trouwens, is hard op weg om een B-merk te worden. Een A-merk is het allang niet meer.