Kettingkast vervangen

Ik wou voor mijn zoontje een fiets kopen, maar deze fiets heeft een open kettingkast.

mijn vraag is eigenlijk, kan je een open kettingkast vervangen door een

gesloten kettingkast. met zo min mogelijk gedoe .

(plaatje van de fiets staat in de reacties hieronder)

http://www.prijskiller.nl/2cycle-kinderfiets-20-inch-ronin-blauw.html

Een gesloten kettingkast voor deze kinderfiets bestaat (waarschijnlijk) niet, vanwege veel te kleine vraag. Iedere fiets heeft een ander formaat nodig, nog los van de vraag of er wel montagemogelijkheden voorzien zijn op het frame. Zeer onwaarschijnlijk. Bovendien kun je zo beter zien hoe het met de (spanning van) de ketting staat, beter dan dat je pas na breuk of aflopen erachter komt. Het kettingscherm zoals op het fotootje heeft nog meer voordelen. 1. het beschermt voor het overgrote deel de ketting (en de broek waar nodig) en 2. toch kun je de ketting geregeld van nieuwe smering (olie) voorzien, zonder de kast los te moeten halen. Dus 1. het kan niet en 2. beter van niet ook.

bedankt voor je reactie: ik kan zeker wat met je advies.

wat ik wel graag wil is de voorkant van het ketting dicht (ben namelijk bang voor vieze broeken met vet)

zou een kettingscherm dan ook een optie zijn, zijn een bij de volgende link, dan is het niet helemaal dicht(of zou dit ook niet kunnen.)

https://www.bol.com/nl/p/axa-de-woerd-benjamin-kettingscherm-20-tands/9200000017121122/?s2a

wat zijn je tips hierbij of zeg je laat het zoals het is zoals bij de fiets

Het standaard kettingscherm, zoals op de fietsfoto, dekt de hele voorkant van de ketting en een groot deel van de bovenkant. Dat is voldoende tegen kettingvet. Of het AXA scherm past op het fietsje is niet te beoordelen van een fotootje. Kinderfietsjes zijn zeer verschillend op dat punt. Laat het zoals het is.