Koga e-nova nuvinci

Wij zijn van plan om de koga e-nova nuvinci harmony te kopen,

maar kan nog weinig gebruikers ervaring vinden op het internet.

WIe heeft al ervaring met deze fiets en wil dat met ons delen.

met vriendelijke groet,

Theo

Wij hebben twee Koga’s gekocht met dit schakelsysteem. Na enkele maanden ging het al mis met de ene fiets. Alleen nog mogelijk met heel traag trappen. In de “handstand” ging het wel. Bij de andere fiets net andersom, alleen nog heel snel trappen. Na resetten ging het eerst wel weer even goed, later ook niet meer. Diverse keren bij de dealer een software update gehad. Helpt totaal niets. Mijn zwager had dezelfde problemen. Die heeft de fietsen ingeruild voor andere. De fietsenmaker van mijn broer raad koop van het Nuvinci Harmony systeem af. Onze fietsen zijn nu net voorzien van geheel nieuwe Nuvinci 380 naven. We hebben het vandaag uitgeprobeerd. Het lijkt weer goed. Maar voor hoe lang? Het systeem is in principe geweldig, maar laat het in de praktijk dus afweten.

Wij hebben deze fietsen nu iets meer dan een jaar en hebben veel storingen, voor ons heel vervelend omdat wij de fietsen meenemen naar het buitenland. Recent in Scandinavië damesfiets 5 weken niet kunnen gebruiken.
Hij staat nu bij de dealer en ik ben het vertrouwen in mijn fiets helemaal kwijt. Ben benieuwd wat de dealer doet, want fietsen zitten nog in garantie. Wij hebben trouwens een Nuvinci Harmony met 360 naaf.
Koga is prima maar dan zonder Nuvinci Hatmony !!!