Lichtrijdende fiets voor alledag

Hallo,

Mijn vrouw en ik zijn op zoek naar lichtrijdende fietsen maar zijn nog te jong voor een e-bike. De fietsen zullen met name voor woon- werkverkeer gebruikt worden. Maar een dagje touren moet ook geen probleem zijn.

We hebben de volgende wensen t.a.v. de fiets.

  • Lichtrijdend
  • max 8 versnellingen
  • onderhoudsarm
  • goede kwaliteit en afwerking

Budget rond 1000,- per fiets. of iets hoger mocht dat het verschil maken.

Bedankt voor het meedenken.

Groet,

Frank

Voor €1000,- kun je geen rommel meer kopen, maar wel heel verschillende fietsen die toch aan je wensen voldoen. Er zijn dingen die ik nooit adviseer, zoals vering, rollerbrakes, kettingkasten, zwaarlopende naven en schijfremmen, maar fabrikanten denken daar vaak anders over, dus ze worden in die prijsklasse wel vaak aangeboden. Je kunt hier in dit forum en op deze pagina:
http://www.vogelvrijefietser.nl/hetblad/2013-03/artikel/versnellingsnaaf-onzekere-factor
alles lezen over voor en nadelen van genoemde onderdelen. Ik beperk me tot de volgende twee modellen, zeer verschillend (ook in gewicht) dat wel. Beiden hebben Shimano Nexus Premium naaf.
Gazelle Chamonix C8

Stevens Courier SL gent/lady

Nadeel van Stevens is alleen dat er weinig dealers zijn. Succes met de keuze.

Aanvulling: oriënteer je eens over fietsen met Gates carbon beltdrive:
http://www.bongersbikes.nl/beltdrive Volgens mijn info wel boven je budget.
Inmiddels hebben ik/wij meer dan 4 jaar zeer positieve ervaring hiermee (CDC-systeem) in twee totaal verschillende fietsen. Na inrijperiode totaal geen onderhoud. Kies voor het CDC systeem, niet het nieuwere CDX. Santos is na korte tijd teruggekomen van zijn aanvankelijke keuze voor het CDX systeem.