Te koop gevraagd: Koga Miyata Alliance Lady New Comfort

Heeft iemand misschien een Koga Miyata Alliance Lady New Comfort in maat 56  te koop? Deze fiets is helaas uit mijn schuur gestolen en nergens meer te krijgen. Vanwege diverse beperkingen was deze fiets echt ideaal voor mij. Wie kan mij aan een tweedehands exemplaar helpen?

Hoi Stef,

Ja, er zit al een ander, hoger stuur op en het zadel staat ook al optimaal. Ik kan er zo ook best op fietsen, maar het heimwee naar mijn oude Koga Miyata Alliance blijft groot.
Enfin, in elk geval bedankt voor het meedenken en wie weet is er nog iemand die dit leest die toevallig zo’n fiets heeft of weet te staan…

Helaas weet ik nergens een dergelijke Koga te vinden. Ik weet niet of je al geprobeerd hebt om je huidige fiets zo aan te passen dat een andere houding mogelijk is? De middelen hiervoor zijn andere zadelstanden, zadelpennen met meer of minder setback (achteruitstand) en stuurpennen, al dan niet met verstelmechanisme. Ook een stuur met een andere buiging kan veel verschil maken. Succes en sterkte!

Geen idee hoe oud je favoriete fiets is, maar ik wil best meezoeken naar een alternatief. Fietsmodellen veranderen ieder jaar. We vinden het vaak onnodig en onzin. De consument heeft niets te zeggen.
Wat zijn onmisbare eigenschappen van deze fiets?
Al op Marktplaats gekeken? Net als een mens is ook een fiets vervangbaar.

beste Sjef, bedankt voor je reaktie en aanbod mee te denken. Probleem is dat ik al een half jaar geprobeerd hebt om een alternatief te vinden en ik heb ook wel een ander model Koga tweedehands aangeschaft, maar die bevalt niet zo goed. Het unieke van deze Alliance Lady New Comfort was de lage instap en volledig rechte zithouding, dus eigenlijk een wat suffig model, gecombineerd met lichtgewicht en 21 versnellingen. Hierdoor kon ik ermee de bergen in ondanks mijn nekhernia, waardoor ik niet meer voorovergebogen kan zitten. Dit model was destijds een unieke productie van Koga en liep niet zo goed omdat de fiets er een beetje als een omafiets uitzag terwijl deze wel heel sportief was. Hun huidige e-bike lijkt er nu veel op. Ik ben dus echt op zoek naar precies deze fiets en heb al overal gezocht, op marktplaats, via de fietsenmakerssite en zelfs Koga al gemaild, maar helaas zonder resultaat. Mocht je dus iemand weten die juist deze fiets heeft en wil verkopen, dan houd ik me aanbevolen!