Acht organisaties op de bres voor verkeersveiligheid senioren

Iedereen wil graag mobiel blijven, ook senioren. Toch zijn zij relatief vaak betrokken bij een verkeersongeval. Daarom starten acht organisaties op het gebied van verkeersveiligheid en senioren het programma Blijf Veilig Mobiel

Met o.a. mobiliteitsbeurzen wordt veilige mobiliteit voor senioren bevorderd. Er is aandacht voor infrastructuur, maar ook voor educatie en voorlichting én innovatie op het gebied van voertuigen, met name de fiets. Op 18 september vindt de officiële lancering plaats van Blijf Veilig Mobiel op de 50PlusBeurs in Utrecht.

Op de tandem met Leontien
Leontien Zijlaard – van Moorsel lanceert samen met Gerrit Jan Olthoff, directeur Wegen en Verkeersveiligheid van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het programma. Daarna kunnen beursbezoekers hun kennis testen in een spannende verkeersquiz. Leontien geeft aan of antwoorden goed of fout zijn met twee grote fietsbellen met aparte tonen die op de fiets zitten. De winnaar ontvangt een leuke attentie.

Lancering Blijf Veilig Mobiel op 50PlusBeurs

Plaats
Maatschappelijk Terras, mobiliteitshal, hal 11

Programma
14.30    Officiële aftrap programma Blijf Veilig Mobiel
15:00   Publieksquiz verkeersregels door Leontien van Moorsel
15.30   Prijsuitreiking quiz verkeersregels
16.00   Afsluiting

Unieke samenwerking voor veiligheid senioren
Binnen Blijf Veilig Mobiel werken maar liefst acht organisaties samen, ondersteund door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De organisaties zijn: ANBO, ANWB, Fietsersbond, PCOB, Unie KBO, Veilig Verkeer Nederland, Viziris en werkgroep Senioren. Daarnaast is er contact over de verbreding met het Interprovinciaal Overleg, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de samenwerkende stadsregio’s (SKVV) en over de inhoud met de kennisinstituten KPVV en CROW.

Categorieën