Europese Mobiliteitsweek 2010 trapt af met lancering fietstoss

De Europese Mobiliteitsweek, dé week over duurzame mobiliteit, istijdens de Utrechtse autovrije zondag op 12 september gestart met de lancering van de fietstoss! De fietstoss is een muntje van de campagne Heel Nederland Fietst dat je bewust maakt van de keuze die je elke keer hebt: welk (on)duurzaam vervoersmiddel kies ik? De auto of de fiets.

Foto: Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond), Gerry  (inspiratrice en dagvoorzitter), Arjan El Fassed (Tweede Kamerlid en meestgevolgde Twitteraar van Nederland) en Frits Lintmeijer (wethouder Verkeer van gemeente Utrecht).

Naast de presentatie van de fietstoss wordt de fietstoss Twittertour gestart door Arjan El Fassed (@arjanelfassed), de meestgevolgde twitteraar van Nederland. Ook wethouder Lintmeijer van Utrecht zal meedoen aan de twittertour. Zij zullen een week lang twitteren over de mobiliteitskeuzes die ze maken. Voor de lancering zullen publiek en een ‘prominenten’-panel meedoen aan een interactieve quiz over mobiliteit.

Van het muntje komt ook een digitale versie beschikbaar via www.heelnederlandfietst.nl. De digitale versie geeft aan hoeveel CO2 en calorieën je bespaart door op de fiets te stappen. Als winkelwagenmuntje voor aan je sleutelbos, online én voor mobiel.

Programma Europese Mobiliteitsweek
De Europese Mobiliteitsweek (12-22 september) is de grootste publiekscampagne op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland. Talloze overheden, organisaties, bedrijven en bewoners organiseren in de Europese Mobiliteitsweek activiteiten om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, alternatieve brandstoffen, slim reizen en anders omgaan met mobiliteit te promoten en te bevorderen. Tijdens de Europese Mobiliteitsweek vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder de Autovrije Dag, de Mr. & Mrs. Busverkiezing, Groene Voetstappen, Fiets naar je Werk, Slim Werken Slim Reizen Experience en de EcoMobiel beurs.
Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl

Naast Arjan El Fassed (Tweede Kamerlid en meestgevolgde Twitteraar van Nederland) zullen aanwezig zijn Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond), Frits Lintmeijer (wethouder Verkeer van gemeente Utrecht) en Janneke Zomervrucht (voorzitter stichting LOAZ).
De presentatie vindt plaats op zondag 12 september tojdens het Utrecht Uitfeest op Vredenburg in Utrecht tussen 11:00 en 12:00 uur.

Categorieën