Fietsen tegen overgewicht

De Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) hebben in het overleg over bestrijden van overgewicht aangedrongen op meer expliciete aandacht voor de rol die de fiets daarbij kan spelen.

De Tweede Kamer behandelde op maandag 7 september de Nota Overgewicht. Mensen die dagelijks een half uur fietsen voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Fietsen is daarmee een goedkoop en efficiënt middel in de strijd tegen overgewicht. De Nota Overgewicht bevat veel belangrijke passages over jongeren, allochtonen, schoolomgeving, gezond op het werk en een gezonde omgeving. Bij al deze onderdelen zou de fiets meer aandacht moeten en kunnen krijgen.

NISB zal samen met de Fietsersbond de komende jaren een grote campagne gaan voeren onder het motto Heel Nederland Fietst. Bestaande campagnes, evenementen en projecten om het fietsen te promoten kunnen aanhaken onder deze paraplu. Om de ambities in de Nota Overgewicht te realiseren, vraagt de Fietsersbond op te komen voor meer middelen voor deze campagne. Concreet stelt de Fiestersbond voor een substantieel deel van de 10 miljoen euro die beschikbaar is voor de uitvoering van de fietsnota van Joop Atsma vrij te maken voor Heel Nederland Fietst in 2010.

Download:
Nota overgewicht (pdf)
Fietsnota van kamerlid Joop Atsma (pdf)

Link: www.nisb.nl

Categorieën