Fietsersbond: Dutch Cycling Embassy moet blijven

Update: De Dutch Cycling Embassy is inmiddels gered. Lees de tweets!

De Fietsersbond roept het Ministerie van Infrastructuur en Milieu op om zijn verplichtingen richting de Dutch Cycling Embassy (DCE) na te komen. De stichting achter de DCE heeft op dinsdag 28 oktober laten weten de deuren te moeten sluiten als het ministerie de toegezegde gelden niet overmaakt. De Fietsersbond is partner van de DCE en wil dat de organisatie haar belangrijke werk kan voortzetten.

De Dutch Cycling Embassy is de wereldwijde ambassadeur van Nederlandse fiets-expertise. De DCE vertegenwoordigt de gehele breedte van de Nederlandse fietssector, van onderzoekers tot producenten, van ngo’s tot gemeenten en van adviseurs tot ontwerpers. De DCE werkt aan de wereldwijde promotie van de Nederlandse fietsinfrastructuur, fietskennis en fietsproducten. Door deze promotie krijgen Nederlandse bedrijven nieuwe kansen en worden buitenlandse gemeenten en ngo’s gestimuleerd om beter fietsbeleid te voeren.

Volgens Wim Bot van de Fietsersbond is de functie van de DCE duidelijk, en is het nu tijd voor de overheid om in actie te komen. “Fietsen is één van de unique selling points van Nederland. Daarmee kan het Nederlandse bedrijfsleven veel geld verdienen, en een investering in de Dutch Cycling Embassy wordt zeker terugverdiend. Als het ministerie niet snel actie onderneemt, dreigt deze publiek-private samenwerking te sneuvelen, en dat zou schandalig zijn voor het beeld van Nederland als fietsland.”

Dutch Cycling Embassy

Dutch Cycling Embassy gered, lees de tweets!

 

 

Categorieën