Fietsersbond ondersteunt Arnhem-Nijmegen en Groningen voor Velo-city 2017

Zowel de regio Arnhem-Nijmegen als de stad Groningen hebben zich kandidaat gesteld voor het organiseren van het grote internationale fietscongres Velo-city in 2017. De Fietsersbond ondersteunt beide kandidaturen.

Het Velo-citycongres wordt elk jaar georganiseerd door de Europese koepel van fietsersbonden, de European Cyclists’ Federation (ECF). Het is te toonaangevende internationale evenement voor alles wat met fietsbeleid te maken heeft. Afgelopen jaar werd het congres gehouden in het Australische Adelaide, in 2015 is het Franse Nantes aan de beurt, in 2016 is het Taiwanese Taipei gaststad.

De regio Arnhem-Nijmegen heeft in het bidbook The Freedom of Cycling als thema gekozen, Groningen The Cycling Experience

Behalve Arnhem-Nijmegen en Groningen hebben ook Stockholm, Mannheim en Portugal zich kandidaat gesteld. De Fietsersbond ondersteunt beide Nederlandse inzendingen en hoopt vooral dat Nederland als het fietsland van de wereld het Velo-citycongres mag organiseren in 2017. In december zal de ECF een besluit nemen over de organisatie.

Categorieën