Fietsersbond slankt af en vernieuwt

Het gaat goed met fietsen in Nederland. Er gaat geen week voorbij of er wordt wel een nieuwe fietsroute, fietsbrug of tunnel aangelegd of een nieuwe fietsenstalling geopend. Een paar weken geleden bleek uit cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid dat het fietsgebruik de afgelopen jaren met meer dan 6% is gestegen. Die stijging is volgens vele deskundigen mede te danken aan het werk van de Fietsersbond, lokaal door onze afdelingen en landelijk door de professionals op het landelijk bureau. 

Helaas kan ook de Fietsersbond niet ontsnappen aan de gevolgen van de economische crisis. Overheden en bedrijven hebben steeds minder geld beschikbaar voor het werk dat wij doen. Dit wordt slechts deels gecompenseerd door een groeiende hoeveelheid inkomsten van onze leden. Daarom gaat de Fietsersbond in 2015 reorganiseren. Met name op het landelijk bureau in Utrecht zullen we het werk met minder mensen moeten gaan doen en dus de komende maanden afscheid nemen van een aantal zeer gewaardeerde collega’s. Dat betreuren wij zeer. 

Verbeteren

Reorganiseren betekent keuzes maken, en natuurlijk zouden wij de Fietsersbond niet zijn als we in dit proces niet meteen kijken hoe we de organisatie en ons werk ondanks de krimp toch kunnen verbeteren, zodat we goed toegerust de nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan. De vereniging en het landelijk bureau grijpen het beleidsdocument Koers 2020 daarom aan om te formuleren waar de focus van onze organisatie in de komende jaren moet liggen. Dit document zal in januari gereed zijn.

Ook tijdens en na de reorganisatie blijven de medewerkers van de Fietsersbond hard aan het werk voor fietsers. Kansen om het fietsen in Nederland nog leuker en groter te maken zijn er namelijk volop, en de 13,5 miljoen Nederlandse fietsers verdienen een sterke en financieel gezonde Fietsersbond. 

Ons werk mede mogelijk maken en bijdragen aan een sterkere Fietsersbond? Word nu lid, doneer of sponsor ons! 

Noot: Voor meer informatie over de reorganisatie van de Fietsersbond kunt u altijd contact opnemen met Martijn van Es (teamhoofd communicatie en vrijwilligersbeleid, 030-2918125) of Hugo van der Steenhoven (directeur, 030-2918161)

Categorieën