Gratis fietslichtreparatie

De Utrechtse wethouder van verkeer, Ingrid de Bondt, startte zaterdagmiddag de fietsverlichtingscampagen van de Fietsersbond door een schemerlamp "aan te trappen". De Fietsersbond voert al voor het tiende jaar fietsverlichtingsacties in het hele land. Vrijwilligers van de Fietsersbond repareren gratis fietsverlichting en geven advies over de voor- en nadelen van verschillende verlichtingssystemen.

Op zaterdag 3, 10 en 17 oktober zullen vrijwilligers van de Fietsersbond kosteloos de fietsverlichting van voorbijgangers in Utrecht repareren. Daarnaast geven ze voorlichting over verschillende soorten verlichting en de voor- en nadelen daarvan. Tussen 11 en 16 uur komen zij in actie op de Stadhuisbrug in Utrecht.

Dergelijke acties vinden door het hele land plaats en worden gehouden door vrijwilligers van de afdelingen van de Fietsersbond. Klik hier voor een overzicht van alle fietsverlichting acties.

Nu de dagen weer korter worden wil de Fietsersbond het belang van fietsverlichting benadrukken. Fietsers realiseren zich vaak niet hoe onzichtbaar zij voor automobilisten zijn. “Het is niet precies duidelijk hoeveel ongevallen er plaatsvinden ten gevolge van slecht werkende fietsverlichting, maar iedereen met gezond verstand kan bedenken dat zichtbaarheid heel belangrijk is”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. “Geen tijd om de verlichting te repareren mag geen excuus meer zijn. Losse lampjes mogen sinds vorig jaar ook en zijn een goed alternatief voor het klassieke systeem met dynamo en draden, dat nogal kwetsbaar is in overvolle fietsenrekken.” Op de website van de Fietsersbond staan tips voor een goede fietsverlichting.

In de Media:

RTV Utrecht link: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/218826
Tv: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/666d91b9.wmv
Radio: http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/184c5a59.mp3

Categorieën