Lightpainten doe je zo – Gebruik de app!

Lightpainten is fun! Ontdek wat er allemaal kan met lightpainten. De ervaren lightpaint docenten van jongerencentrum Dynamo geven in 5 steden een workshop: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Wegens te weinig belangstelling zijn de workshops geannuleerd.

Ik Val Op!
De Fietsersbond organiseert in samenwerking met Dynamo de workshops als onderdeel van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik Val Op!’. Voor deze campagne is de Ik Val Op!-app ontwikkeld waarmee je lightpaintings kunt maken met je eigen smartphone. Want lightpaintings laten perfect zien wat licht in het donker doet: opvallen!

Met de gratis “Ik Val Op” App is het maken van digitale kunst voor iedereen met een smartphone toegankelijk. Gebruikers van de app kunnen lightpaintings maken met hun smartphone, deze uploaden op www.ikvalop.nl of op hun eigen facebook- of twitterprofiel. Door het verzamelen van zoveel mogelijk ‘likes’, maken zij kans op mooie prijzen. De app is gratis te downloaden via de speciale website www.ikvalop.nl, in de App Store en op de Android Market.

De app is inmiddels vele duizenden keren gedownload. Er zijn al meer dan 650 lightpaintings ingestuurd. Met de workshops wil de Fietsersbond enthousiaste deelnemers aan de wedstrijd de mogelijkheid bieden om de fijne kneepjes van het lightpainten te leren van ervaren lightpainters van jongerencentrum Dynamo.

Wat is Lightpainten?
Een lightpainting is een foto die in het donker wordt gemaakt, waarbij de sluiter van de camera open blijft staan. Door het langer openstellen van deze sluiter kan er met een bewegend (fiets)lampje ‘getekend’ of  ‘geschreven’ worden op de foto. Het fenomeen lightpainting, ook wel lightgraffiti genoemd, bestaat al enige tijd en is onder creatieve fotografen een populaire manier om meer impact aan een foto te geven.

Categorieën