Ongevallen met scooters sterk gestegen

Het aantal ongevallen met scooters is in vier jaar tijd met 87% gestegen. Dat berichtte de stichting Consument en Veiligheid. Belangrijkste slachtoffers hiervan zijn de berijders en passagiers van de scooters zelf. Maar ook het aantal fietsers dat zich moest laten behandelen steeg met circa 1000. Eerder bleek dat ook het aantal ernstig gewonden onder fietsers door een aanrijding met een scooter fors gestegen was: plus 250.

Al deze cijfers onderbouwen de grote zorg van de Fietsersbond over het rijden van scooters op het fietspad. Met name snorscooters rijden vrijwel altijd te hard (96%) en in veel gevallen veel te hard. DHV berichtte eerder deze zomer dat zeker een-derde van de snorscooterbestuurders zonder rijbewijs reed. De breedte van de snorscooter is ook een probleem.

Op 8 september spreekt de Tweede Kamer weer over verkeersveiligheid en de scooters. De Fietsersbond pleit voor een strengere en effectieve controle van snelheid en rijbewijsbezit en roept gemeentes op ook snorfietsers meer naar de rijbaan te verwijzen, als de omstandigheden dat noodzakelijk maken.

Categorieën