Planner Groningen maakt Fietsersbond Routeplanner compleet

Met de toevoeging van de provincie Groningen is de fietsrouteplanner van de Fietsersbond vanaf nu helemaal landelijk dekkend. Fietsers kunnen nu van Delfzijl tot Domburg routes plannen. De vrijwilligers van de Fietsersbond zorgen ervoor dat alle fietspaden, voor fietsers geschikte wegen en nuttige voorzieningen zijn ingevoerd.

De Fietsersbond Routeplanner is in 2006 begonnen in de provincie Utrecht. In de jaren die volgden werden er steeds nieuwe provincies toegevoegd en functies bedacht. Zo zijn onder meer treinstations, OV-fietspunten, bankjes en horeca op de kaart te zien en kun je diverse profielen instellen, bijvoorbeeld autoluw, natuur, racefiets of sociaal veilig. Ook kan gepland worden via de fietsknooppuntennetwerken. De speciale recreatieve fietsrouteplanner die daarvoor gebruikt kon worden is nu samengevoegd met de van-deur-tot-deur-planner tot één fietsrouteplanner die voor alle soorten routes gebruikt kan worden.

Dat de Fietsersbond Routeplanner nu landelijk is, betekent niet dat het werk nu gedaan is. Volgens projectleider Bas Hendriksen is het nu zaak om te blijven vernieuwen. “Onlangs hebben we wegopbrekingen in de planner opgenomen. Nu zijn we bezig om de routeplanner ook mobiel toegankelijk te maken. Een dure investering, maar wel belangrijk voor fietsers. En daarnaast verandert Nederland nog iedere dag. We zoeken daarom ook nog steeds vrijwilligers om de planner nog beter te maken.”

De Fietsersbond Routeplanner in de provincie Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, de Vereniging van Groninger Gemeenten, Eems Dollard Regio, Interreg, de provincies Fryslân en Drenthe en het Niedersächisches Ministerium für Wirtschaft, Arbeit und Verkehr.

Categorieën