Rij2op5 Executive Award: goed voorbeeld doet goed volgen

Op donderdag 4 oktober heeft de Fietsersbond de rij2op5 Executive Award 2012 uitgereikt aan Peter van der Linde, hoofd Informatie bij de gemeente Houten. Hij fietst dagelijks vanuit Utrecht naar zijn werk in Houten. Volgens zijn collega’s is slecht regenachtig weer voor hem geen excuus. “Hij stapt gewoon op zijn fiets. Alleen bij grote uitzondering komt hij met de auto, maar als dat twee keer per jaar voorkomt is het veel.”  Peter van der Linde heeft zich tevens ingezet om alle fietsende medewerkers een opknapbeurt voor de fiets aan te bieden, de zogenaamde rij2op5 winterbeurt.

Peter van der LindeVan der Linde mag drie maanden gratis op een elektrische fiets fietsen en is daar erg blij mee. “Erg leuk, dat ik de award gewonnen heb dit jaar! Het fietsen door weer en wind valt af en toe niet mee,  ik ben al eens vrijwel doorweekt aangekomen omdat mijn regenpak niet bestand bleek tegen een forse regenbui. Toen heb ik op blote voeten door het pand gelopen.”

Blijk van waardering

De Executive Award is een blijk van waardering voor een manager/directeur die het goede voorbeeld geeft op het gebied van fietsen naar het werk. Martijn Kamermans directeur van Conquaestor ontving op 1 oktober 2009 de eerste award. Pieter van Bekkum, directeur van Bouwbedrijf van Bekkum was de tweede die de prijs ontving. Vorig jaar kreeg burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag de award. Hij schonk zijn E-bike aan de ambtenaren van het stadhuis van de gemeente Den Haag.

Twee werkdagen op de fiets; je weet niet wat je ziet

Op dit moment gaat 25% van werkend Nederland met de fiets. Toch pakken op de korte afstand tot 15 km nog veel forensen (bijna) altijd de auto naar hun werk. Met de campagne rij2op5 wil de Fietsersbond de voordelen van het fietsen benadrukken en automobilist te laten ervaren wat de winst is. De Fietsersbond doet dit door de drempel om te gaan fietsen te verlagen met een haalbare doelstelling  (2 van de 5 werkdagen op de fiets) en onder meer de inzet van E-bikes. Twee keer per week fietsen maakt al een groot verschil als het gaat om voldoende bewegen, bereikbaarheid van steden, kosten en de uitstoot van fijnstof.

Kijk voor meer informatie over rij2op5 op de speciale website: www.rij2op5.nl 

 

Categorieën