Studenten beloond voor bewust fietsgedrag

De komende twee weken kunnen studenten op de fiets worden aangesproken door promotiemedewerkers van Stichting TeamAlert. Van 15 t/m 25 augustus is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren namelijk in verschillende studentensteden aanwezig om leeftijdsgenoten bewust te maken van hun gedrag op de fiets. De actie wordt georganiseerd in het kader van Vriendelijkverkeer.nl, een initiatief van de Fietsersbond. Het centrale thema is de ‘sleur doorbreken op de fiets’. Met die boodschap vraagt TeamAlert de studenten meer aandacht te hebben voor hun verkeersomgeving in plaats van rond te fietsen op de automatische piloot. TeamAlert bedankt en beloont daarbij langsfietsende studenten die wél rekening houden met medeweggebruikers.

In de binnensteden van Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Nijmegen, Enschede en Groningen zullen diverse ludieke, sympathieke activiteiten plaatsvinden op plekken waar veel studenten komen. Zo wordt een pitstop voor de fiets geplaatst waar studenten hun fiets gratis kunnen laten “pimpen”. Ze krijgen gratis fietslampjes, een fietsbel, zadelhoesje, reparatiesetje en de banden worden opgepompt. Hiermee vraagt TeamAlert aandacht voor de staat van de fiets. Op een andere plek kunnen studenten met elkaar op de foto gaan, om zo kans te maken op het winnen van een fiets. Er worden ook stoplichtijsjes uitgedeeld aan iedereen die “gas terugneemt bij rood licht”. En op weer een andere locatie vindt een verrassende straattheater act plaats. TeamAlert en de Fietsersbond willen met deze acties het belang van rekening houden met elkaar in het verkeer benadrukken.

Over TeamAlert
Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd doodsoorzaak nummer één onder jongeren. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

Over Vriendelijkverkeer.nl
Met de campagne Vriendelijkverkeer.nl wil de Fietsersbond bereiken dat verschillende verkeersdeelnemers meer oog voor elkaar hebben, letterlijk en figuurlijk. Hierdoor wordt het verkeer veiliger en plezieriger. Het gaat daarbij over kijken, gebaren maken en elkaar de ruimte en de tijd geven. Op www.vriendelijkverkeer.nl staan tips, enquêtes en nog veel meer.

Categorieën