TeamAlert en Fietsersbond belonen goed fietsgedrag

Op woensdag 20 juni komt er een speciaal jongerenvoorlichtingsteam naar de binnenstad van Amsterdam.  TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, presenteert dan het nieuwe project ‘Drop it’. Met deze actie wil TeamAlert de kwetsbaarheid van jonge fietsers in het verkeer onder de aandacht brengen bij leeftijdsgenoten. Samen met de Fietsersbond roept TeamAlert fietsers ook op meer rekening met anderen te houden in het verkeer.
Het project past binnen het meerjarenplan verkeersveiligheid van de gemeente Amsterdam. Deze actie in Amsterdam wordt georganiseerd in samenwerking met de Fietsersbond.

Drop it
Slechte gewoontes op de fiets ontstaan als  mensen zich op de automatische piloot door het verkeer bewegen. Hierdoor houden ze minder rekening  met andere weggebruikers, wat voor gevaarlijke en vooral ook veel irritante situaties kan leiden. Bij Drop it worden jongeren hiervan bewust gemaakt en krijgen ze een beloning als ze hun slechte gewoonte in het verkeer weggooien. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteed aan goede gewoontes en worden deze beloond.

Tijdens de actie lopen de voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert door het centrum van Amsterdam met vier gekleurde kliko’s. Aan de jongeren wordt gevraagd om hun slechte gewoonte op te schrijven en te ‘droppen’ in de rode kliko. Bij de twee oranje kliko’s kunnen de jongeren meedoen aan een wedstrijd. Op een beeldscherm in de kliko wordt een filmpje afgespeeld dat test hoe alert de jongeren zijn. Degene die de meeste veranderingen ziet, wint een leuke prijs. Bij de groene kliko krijgen ze een fiets-gadget als beloning voor het delen van hun goede gewoonte in het verkeer. De Fietsersbond trakteert op fietsdrop en deelt complimenteurs uit, een apparaatje dat je aan je fiets kan hangen en verschillende complimenten produceert.

Over TeamAlert & de Fietsersbond
TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. Voor het project Drop it in Amsterdam werkt TeamAlert samen met  de Fietsersbond. De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland en zet zich sinds 1975 succesvol in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen.

www.teamalert.nl

Categorieën