TestKees attractie op (E)Biketestdagen

TestKees op Nationale (E)Bike Testdagen

TestKees vertelt over ebikes

Aanstaande zaterdag en zondag, 28 februari en 1 maart 2015, worden in de Haarlemmermeer de Nationale (E)bike Testdagen gehouden. Een van de attracties: onze TestKees, de onafhankelijke deskundige van de Fietsersbond die alles van (elektrische) fietsen weet.

TestKees geeft zowel zaterdag als zondag lezingen op de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen waar de Nationale (E)Bike Testdagen gehouden worden. 

11:00 – 11:20 uur: Actieradius; hoe ver kom ik met mijn E-bike

Hoever kom ik met een volle accu? Hoe kun je een goede schatting maken van jouw actieradius? Wat zijn slimme trucs om zo ver mogelijk te komen met een volle accu? Heeft laden onderweg zin? Moet ik een dure grote accu kopen of is de goedkoopste ook goed? Hoever kom ik in de bergen of bij tegenwind? Al deze vragen beantwoordt Kees Bakker van de Fietsersbond in de lezing over de actieradius.

14:00 – 14:20 uur: Voor- en nadelen van de verschillende elektrische systemen

Er is een zeer groot aanbod van elektrische fietsen. Hoe kies je daar een goede uit? Gelukkig worden door al die merken maar een beperkt aantal elektrische systemen gebruikt. Kees Bakker van de Fietsersbond legt de verschillen uit. Wat is een rotatiesensor en een krachtsensor? Moet ik kiezen voor een voorwiel-, midden- of achterwielmotor? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende systemen? Wat voor display heb ik nodig? Wat is de beste plek voor de accu?

Hier vind je het volledige overzicht van de workshops

Meer over elektrische fietsen vind je op onze site

Lees hier Kees’ test van een nieuwe middenmotor

 

 

 

Categorieën