Tweede Kamer vraagt meer aandacht voor de fiets

De Tweede Kamer heeft gisteren een motie aangenomen waarin meer aandacht wordt gevraagd voor de fiets bij het uitwerken van de Structuurvisie. De door Rik Grashoff (GroenLinks) en Sander de Rouwe (CDA) ingediende motie kon rekenen op een ruime meerderheid in de Kamer.

De Structuurvisie wordt de opvolger van de Nota Mobiliteit en de Nota Ruimte. Onder verwijzing naar de vorig jaar aangenomen initiatiefnota van Joop Atsma over de fiets bepleit de aangenomen motie een volwaardige plaats van de fiets in de uitwerking van de Structuurvisie en de daaruit voortvloeiende investeringsprogramma’s. De motie spreekt verder uit dat het creëren van randvoorwaarden en het stimuleren van innovaties taken voor het Rijk in het fietsbeleid zijn. Het uitbreiden van de regionale snelfietsroutes en het realiseren van voldoende fietsparkeermogelijkheden bij stations worden specifiek genoemd.
De Fietsersbond is verheugd over het aannemen van deze motie en ziet daarin een ondersteuning voor het pleidooi van de bond voor een schaalsprong in het fietsbeleid.

Categorieën