Tweede Kamer vraagt minister om minder te bezuinigen op Fietsersbond

Tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft CDA-Kamerlid Sander de Rouwe in een motie de minister gevraagd de voorgenomen bezuiniging op de subsidie van de Fietsersbond te beperken tot 15 %. De motie werd gesteund door alle fracties in de Tweede Kamer met uitzondering van de VVD en de PVV. De Fietsersbond is uiteraard erg blij met deze motie en vooral met het vertrouwen van de Tweede Kamer in ons werk.

De minister had deze zomer een oplopende korting op de subsidie aangekondigd naar 50% vanaf het jaar 2013. In een eerste reactie zei de minister gisteren in de Kamer dat ze wil onderzoeken of de korting beperkt kan worden tot 25%. De motie en de toezegging gelden ook voor Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

De activiteiten van de Fietsersbond worden naast de subsidie betaald door het lidmaatschapsgeld van ruim 35.000 leden. Ook voert de Fietsersbond diverse projecten uit voor overheden en bedrijven.

Categorieën