Wegopbrekingen in Fietsersbond Routeplanner

Gepubliceerd op 13-03-2012.

Wegopbrekingen in Fietsersbond Routeplanner

De Fietsersbond is gestart met de registratie van wegopbrekingen op de Fietsersbond Routeplanner. Wie via de routeplanner van de Fietsersbond een fietsroute plant, wordt vanaf nu om de wegopbrekingen heen geleid. Dit is een nieuwe, waardevolle aanvulling op deze unieke digitale fietsrouteplanner.

Honderden ervaren fietsers verspreid over het hele land houden de Fietsersbond Routeplanner actueel, dag in dag uit. Deze vrijwilligers kunnen met een speciaal computerprogramma allerlei kenmerken van het fietsnetwerk in hun omgeving invoeren. Een bezoeker van www.fietsersbond.nl/routeplanner kan bijvoorbeeld kiezen voor een korte, autoluwe, natuurlijke of recreatieve route. Daarnaast krijgt de bezoeker informatie over bespaarde CO2 en verbruikte calorieën.

Ook biedt de Fietsersbond Routeplanner informatie over voor fietsers interessante POI’s, zoals fietsenstallingen, OV-Fietsverhuurpunten, stations, pontjes en veren (inclusief vaartijden) en fietsvriendelijke horeca. Ook POI’s over culturele en recreatieve bestemmingen en campings ontbreken niet. De routeplanner is vertaald in het Duits en Fries. De Fietsersbond Routeplanner bestrijkt vanaf april heel Nederland, wanneer het fietsnetwerk van de laatst overgebleven provincie, Groningen, is ingevoerd.