26 april t/m 2 juni: Tentoonstelling 'De fietsvriendelijke wijk'

Van 26 april tot en met 2 juni 2012 is in de bibliotheek Osdorp de tentoonstelling 'De fietsvriendelijke wijk' te zien. De tentoonstelling belicht de mogelijkheden om een wijk (of stadsdeel) fietsvriendelijk in te richten en daagt bewoners uit na te denken over welke mogelijkheden zij hiertoe zien.

Het hart van de tentoonstelling is een enorme bakfiets, waarop allerlei informatie over fietsen is opgenomen. Op digitale fotolijsten worden foto’s, filmpjes en informatie aangeboden. Op een aantal panelen worden ideeën getoond van verkeerskundigen en stedenbouwers, die ingaan op de mogelijkheden voor fietsverbindingen, fietsparkeren, fietsimago in één van de veertig Nederlandse krachtwijken.

De tentoonstelling wordt op 26 april om 17.00 uur geopend door Ronald Mauer (Wethouder Sport) en Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond). Locatie van handeling is de bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16 in Amsterdam Nieuw-West.

Programma opening 'De fietsvriendelijke wijk'
Donderdag 26 april 2012, bibliotheek Osdorp, Osdorpplein 16, Amsterdam Nieuw-West
 
16.30 uur Inloop
 
17.00 uur Welkomstwoord door de Bibliotheek Osdorp
 
17.05 uur Toespraak Paulus de Wilt, wethouder stadsdeel Nieuw-West (Milieu, Groen, Kunst & Cultuur en Wonen & Stedelijke Vernieuwing )
 
17.15 uur Toespraak Hugo van der Steenhoven, directeur Fietsersbond
 
17.25 uur Eerste analyse op basis van fietsklimaat enqute, door Bas Hendriksen (projectmedewerker Wijken voor de Fiets, Fietsersbond)
 
17.30 uur Uitreiking Twitterfiets aan mevrouw Line Wiener, bewoonster uit Nieuw-West
 
17.35 uur Bezichtigen tentoonstelling en borrel
 

De tentoonstelling 'De fietsvriendelijke wijk' maakt onderdeel uit van het Fietsersbond-project Wijken voor de Fiets, dat er op gericht is om bewoners te betrekken bij het formuleren van kansen en knelpunten ten aanzien van het fietsklimaat in de eigen wijk. Via een online enquête en via gesprekken met bewoners willen wij achterhalen waarom het fietsgebruik in Nieuw-West achterblijft en welke maatregelen er genomen moeten worden om (meer) bewoners (vaker) op de fiets te krijgen. De resultaten worden vervolgens gebundeld in een Nota van Aanbevelingen, die wordt aangeboden aan het stadsdeelbestuur.

Poster fietsvriendelijke wijk Amsterdam Nieuw West