Fietsinformatiedagen voor senioren

Gepubliceerd op 07-07-2009. Laatste update op 03-10-2016.

Een praktische dag voor senioren die van fietsen houden, en willen blijven fietsen.  De fiets is een handig, snel, gezond en sportief vervoermiddel. Soms vinden senioren of mensen uit hun omgeving, dat fietsen onveilig is. Dat is jammer. Met de fiets kun je zo makkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een lekker tochtje maken in de natuur. Daarom geeft de Fietsschool van de Fietsersbond cursusdagen voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om.

Praktijkdagen in 2016

Ga naar het aanmeldformulier voor praktijkdagen

  • Donderdag 27 oktober - Fietsinformatiedag in Mijdrecht

Verkeersveiligheidscursussen in 2016

Ga naar het aanmeldformulier voor verkeersveiligheidscursussen

  • Op dit moment staan er geen verkeersveiligheidscursussen meer gepland voor 2016

Hoe ziet een cursusdag eruit? 

De cursisten komen op hun eigen fiets naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken, en informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking gaan we verder met lokale verkeerssituaties. Tevens praten we over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd is veranderd.

We gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties, en bespreken hoe we daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voordat we vertrekken, doen we fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt; dit fietst makkelijker. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is. 

Bekijk hier een filmpje over een Fietsinformatiedag in Utrecht (ROV)