Reizen met de fiets

De fiets is een ideaal vervoermiddel voor korte ritjes, maar ook voor langere reizen.

Combinatie Fiets en Trein
Fiets in de treinDe combinatie Fiets en Trein is ijzersterk. De Fietsersbond vindt dat je altijd een gratis stallingsplek bij het station moet kunnen vinden. De OV-Fiets is ontstaan op mede-initiatief van de Fietsersbond en is een groot succes. Maar de fiets mag ook mee met de trein, althans, daar is de Fietsersbond een groot voorstander van. Op binnenlandse trajecten kunnen fietsen worden meegenomen buiten de spitsuren. De Fietsersbond vindt dat ook naar het buitenland altijd een fiets mee moet kunnen, maar helaas kan dat nu nog niet.

Fietsen naar school
Fietsen naar schoolBeoordeel aan de hand een checklist van 25 criteria of je te maken hebt met een fietsvriendelijke school(omgeving). Maar de Fietsersbond keek ook naar de schoolomgeving. Het project Wijken voor de Fiets schetst in 6 stappen een veilige omgeving van nieuwe en bestaande scholen. TestKees deed onderzoek naar kinderfietsen (september 2012).
De Fietsersbond Fietsschool is opgericht in 2007. Doel is het aanleren en bevorderen van veilig fietsgedrag voor alle doelgroepen die daar behoefte aan hebben. De Fietsschool leidt freelancers en vrijwilligers op om goede fietslessen te kunnen geven.

Fietsvakanties
FietsbusDe fiets als ideaal vervoermiddel om (een stuk je van) de wereld te ontdekken. Lange fietsreizen of korte, naar het buitenland of gewoon in Nederland. De fiets mee in de fietsbus of met het vliegtuig. En wat neem je mee als je maar beperkte ruimte in je fietstassen hebt. Ook tips en ervaringen voor fietsvakanties met kinderen.