Maastricht Noordoost

Beelden van de wijken Maastricht Noordoost

Gepubliceerd op 22-12-2010. Laatste update op 16-11-2011.

Hoe beleef je als fietser de wijken Noordoost? Hieronder worden met foto's en commentaar enkele zwakke en sterke punten in en om deze Maastrichtse wijken verduidelijkt. Zonder compleet te willen zijn.

De Kasteel Erensteinstraat midden door Nazareth moet onderdeel worden van een verbindende as door Nazareth en Limmel. Ook de wijkvoorzieningen liggen daar dan aan. 

Fietswensen voor Limmel - Nazareth

Gepubliceerd op 20-12-2010. Laatste update op 16-11-2011.

De volgende kaart van de toekomstige stedelijke inrichting van Limmel en Nazareth laat zien dat de gezamenlijke wijkvoorzieningen worden geconcentreerd in een centraal gelegen gebied naast de spoorlijn: de Hoolhoeslocatie.

Kaartje Limmel - Nazareth

Fietswensen Wittevrouwenveld-Wyckerpoort

Gepubliceerd op 16-12-2010. Laatste update op 16-11-2011.

De omvang van de samengestelde wijk Wittevrouwenveld - Wyckerpoort is relatief fors, de uiterste punten liggen 1,4 tot 2 kilometer uit elkaar.

De volgende kaart van de toekomstige stedelijke inrichting van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort laat zien dat de gezamenlijke wijkvoorzieningen worden geconcentreerd in een centraal gelegen gebied nabij de Voltastraat. Er liggen echter ook veel voorzieningen aan de rand van de wijken (aangegeven met geel) alsmede aan enkele grote straten (Scharnerweg, Frankenstraat).