friesland

Fiets gratis mee in Friese trein in juli en augustus

Geplaatst op:
29-06-2011

In juli en augustus kunnen reizigers in de treinen Leeuwarden – Sneek/Stavoren en Leeuwarden – Harlingen Haven gratis hun fiets meenemen. Fryslân heeft hiermee de primeur, op initiatief van de Fietsersbond.

Fietsrouteplanner steeds completer

Geplaatst op:
02-05-2011

De fietsrouteplanner van de Fietsersbond wordt steeds completer. Niet alleen wordt er hard gewerkt aan de toevoeging van de drie zuidelijke provincies, vanaf nu kunnen ook Friestalige plaatsnamen zoals Snits, Frjentsjer en Ljouwert gebruikt worden om een route te plannen.

Friesland gaat voor vriendelijk verkeer

Geplaatst op:
23-03-2011

Op 24 maart, de Europese Dag van de Hoffelijkheid, start de Fietsersbond met de nieuwe voorjaarsacties van de campagne Vriendelijkverkeer.nl.

Fietsersbond organiseert fietsbelconcert en gebarenclinics

Geplaatst op:
20-05-2010

Op zaterdag 22 mei organiseert de Fietsersbond, voorafgaand aan de Mini Fietselfstedentocht in Bolsward, een fietsbelconcert in het kader van de campagne Vriendelijkverkeer.nl.

Straattheater om verkeer plezieriger en veiliger te maken
Acteurs nodigen de honderden deelnemers, onder wie veel kinderen, uit om samen een fietsbelconcert te spelen. Daarna testen ze in de vorm van een grappige quiz de kennis van het publiek over gebaren in het verkeer.

Fietsrouteplanner Provincie Fryslân online

Geplaatst op:
17-03-2008

Vanaf 20 maart kunnen alle fietsers in Nederland gratis de digitale fietsrouteplanner van de provincie Fryslân raadplegen. Op die dag wordt de planner in Oostmahorn feestelijk gepresenteerd en ‘waar of gjin waar' in gebruik genomen door oud Elfsteden voorzitter Henk Kroes, gedeputeerde Jannewietske de Vries en directeur Fietsersbond Hugo van der Steenhoven.

‘IT GIET OAN!'