senioren

Testers gezocht

Geplaatst op:
27-07-2011

Fietsen is leuk en gezond. Maar als je wat ouder wordt, gaat fietsen soms wat minder makkelijk. Daarom gaat de Fietsersbond in het najaar producten testen die het fietsen veiliger en prettiger kunnen maken voor ouderen en mensen met een lichte beperking.

De Fietsersbond onderwerpt de producten zelf aan een technische (kwaliteits)test. Maar we hebben hulp nodig om te beoordelen of deze producten in de praktijk ook echt helpen. Daarom zijn we op zoek naar mensen voor het testpanel en naar ervaringen van gebruikers.

Prijsuitreiking Blijf Veilig Mobiel Fiets

Geplaatst op:
22-02-2010

Op zaterdag 27 februari maakt de vakjury op de Fiets en Wandelbeurs 2010 de winnaar van de ideeënprijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets bekend. Doel van de prijsvraag is het ontwikkelen van nieuwe ideeën om fietsen voor senioren veilig en aantrekkelijk te maken en te houden. Het gaat hierbij om verbeteringen aan de fiets zelf.   

Prijsvraag Blijf Veilig Mobiel Fiets

Geplaatst op:
18-09-2009

De Fietsersbond organiseert een openbare ideeënprijsvraag voor het ontwerp van een veilige, seniorvriendelijke fiets, de Blijf Veilig Mobiel Fiets. 

Acht organisaties op de bres voor verkeersveiligheid senioren

Geplaatst op:
14-09-2009

Iedereen wil graag mobiel blijven, ook senioren. Toch zijn zij relatief vaak betrokken bij een verkeersongeval. Daarom starten acht organisaties op het gebied van verkeersveiligheid en senioren het programma Blijf Veilig Mobiel

Fiets- en e-bikedagen voor 60-plussers die willen blijven fietsen

Gepubliceerd op 07-07-2009. Laatste update op 17-03-2015.

Een praktische dag voor mensen die van fietsen houden en willen blijven fietsen. Kijk voor data onder 'fietslessen in de buurt'!