schoolomgeving

Goede voorbeelden: schoolomgeving

Gepubliceerd op 02-08-2011. Laatste update op 22-11-2011.

Herinrichting

Doetinchem

Op het Willy Brandtplein zijn meerdere basisscholen gevestigd. Samen met de scholen is het schoolplein heringericht en is er een fietspad aangelegd voor de school langs. Ook zijn de stallingsvoorzieningen op deze school verbeterd.

Willy Brandtplein, Doetinchem

Fietsersbond zet jeugd centraal bij verkiezing Fietsstad 2011

Geplaatst op:
15-04-2011

Start nieuwe competitie voor beste fietsstad van Nederland

De Fietsersbond nodigt alle gemeenten in Nederland uit om zich kandidaat te stellen voor de titel Fietsstad 2011. De kandidaat-steden worden beoordeeld op de belangrijkste fietsroutes naar winkels, stations, sportvoorzieningen enzovoort, maar ook op een speciaal thema “Onderweg naar school”. Het gaat daarbij om de schoolomgeving maar ook om de routes er naar toe.

Fietswensen Wittevrouwenveld-Wyckerpoort

Gepubliceerd op 16-12-2010. Laatste update op 16-11-2011.

De omvang van de samengestelde wijk Wittevrouwenveld - Wyckerpoort is relatief fors, de uiterste punten liggen 1,4 tot 2 kilometer uit elkaar.

De volgende kaart van de toekomstige stedelijke inrichting van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort laat zien dat de gezamenlijke wijkvoorzieningen worden geconcentreerd in een centraal gelegen gebied nabij de Voltastraat. Er liggen echter ook veel voorzieningen aan de rand van de wijken (aangegeven met geel) alsmede aan enkele grote straten (Scharnerweg, Frankenstraat).

Feestelijke start speel en wandelstraten. Ruimte voor de Fiets?

Gepubliceerd op 06-12-2010. Laatste update op 19-10-2011.

Feestelijke opening speel- en wandelstraten
Waar? Mekongdreef - Nigerdreef, bij park De Gagel
Wanneer? Woensdag 8 december 2010
Hoe laat? Van 14.00 - 14.30 uur

Komt u Ook? Uitnodiging van de gemeente Utrecht.

Begin december 2010 starten de werkzaamheden voor de speel- en wandelstraten. Als eerste wordt de route Mekongdreef - Nigerdreef bij park De Gagel aangepakt en definitief afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Andere weggebruikers krijgen zo meer ruimte om te fietsen, te wandelen en te spelen, waardoor de verkeersveiligheid verhoogt wordt!