Weblog Fietsersbond

Files oplossen? Beloon actieve mobiliteit!

Gepubliceerd op 24-11-2016.

De files nemen weer toe, de roep om maatregelen is luid, en in de Volkskrant passeren weer alle bekende oplossingen de revue: meer auto-asfalt, meer ov, rekeningrijden, thuiswerken etcetera. Vreemd genoeg ontbreekt de enorme potentie van de fiets.

Fietsersbond kiest bureau Bolster voor online vernieuwing

Gepubliceerd op 05-08-2016.

De Fietsersbond gaat dit najaar flink vernieuwen. De website fietsersbond.nl wordt in zijn geheel opnieuw ontwikkeld, en de website van ledenmagazine Vogelvrije Fietser zal daarin opgaan. Ook het gebruikersforum en de tientallen websites van lokale afdelingen verhuizen mee naar het nieuwe platform.

Bureau Bolster

Cycling cities, een onmisbaar naslagwerk

Gepubliceerd op 14-06-2016.

Waarom is de fiets in Amsterdam en Kopenhagen zo populair en in steden als Manchester en Lyon niet? Op die vraag probeert het onlangs verschenen boek Cycling Cities: The European Experience een antwoord te geven.

De zelfsturende auto en de fiets

Gepubliceerd op 16-03-2016.

Wat doet een zelfsturende auto in een noodsituatie? Rijdt ie rechtdoor tegen een vrachtwagen aan die remt en zijn lading verliest? Gaat ie naar links tegen een SUV? Of naar rechts tegen een motorrijder? Hoe is de software geprogrammeerd, gericht op het te allen tijde beschermen van de bestuurder of gericht op het veroorzaken van zo min mogelijk schade?
Bovenstaande is een extreem voorbeeld van de ethische dilemma's die zich voordoen bij de ontwikkeling van de zelfsturende auto.

De toekomst van de fiets in 2025

Gepubliceerd op 25-02-2016. Laatste update op 10-03-2016.

Essays over fietsenAuteur: Wim Bot