Weblog Fietsersbond

Fietsen vanaf de maan

Gepubliceerd op 08-06-2015.

ECF-verkiezing

Gepubliceerd op 02-06-2015.

Op 1 juni vond de jaarvergadering van de European Cyclists' Federation plaats. Deze keer had het, naast de jaarlijkse vaststelling van het jaarverslag en jaarplan nog een speciaal accent. De vervanging van 4 leden van het bestuur. Een penningmeester en 3 bestuursleden, de vice presidents. William Nederpelt, bestuurslid van de Fietsersbond, had zich kandidaat gesteld als vice president. De verkiezing bleek uit te lopen op een titanenstrijd. Ze kende een verloop dat nog niet eerder was voorgekomen. Er waren nl.

Fiets- en wandelbeurs

Gepubliceerd op 31-01-2015.

Na jaren afwezigheid was de Fietsersbond weer aanwezig op de Fiets- en wandelbeurs die nu in de mooie hal van de RAI werd verzorgd.

De hele dag was het een komen en gaan van bezoekers die de Fietsersbond gewoon weer even wilden 'zien'. Het werd op prijs dat we er nu weer stonden.

De niet-ledenraad

Gepubliceerd op 24-01-2015. Laatste update op 26-01-2015.

Op vrijdagavond leek er nog niets aan de hand te zijn. Zaterdag vroeg op om om 10.00 in Utrecht bij de Ledenraad aanwezig te zijn.

Het belooft een aparte bijeenkomst te worden. Er lag immers een voorstel voor de koers 2020, een werkplan 2015 en niet onbelangrijk, een voortgangsoverzicht over de ontwikkelingen op het landelijk bureau. De Fietsersbond moet voor het eerst in zijn bijna 40 jarige bestaan reorganiseren. En dat doet voor veel medewerkers en vrijwillgers, die al jaren betrokken zijn bij het wel en wee van de Fietsersbond, pijn.

Weg van mobiliteit

Gepubliceerd op 25-11-2014. Laatste update op 27-11-2014.

In de debatten over mobiliteit staat de filedruk centraal. Toch kost het de automobilist gemiddeld maar een paar minuten per dag. En in de pretparken noemen we de files voor de attracties wachtrijen en vormen ze onderdeel van de unieke beleving. Het is één van de vele honderden trefzekere voorbeelden en argumenten tegen de autoheerschappij in Weg van mobiliteit, het nieuwste boek van de Vlaamse auteur Kris Peeters.