Overdwars door Utrecht-Noordwest

Gepubliceerd op 03-07-2012. Laatste update op 29-09-2012.

Met die titel werd afgelopen vrijdag een nota van aanbevelingen overhandigd aan de Utrechtse wethouder Frits Lintmeijer. Het Fietsersbond-project Wijken voor de Fiets heeft in 2011 de kansen knelpunten voor fietsers in Utrecht Noordwest in kaart gebracht en een lijst gemaakt van mogelijkheden om het fietsen in de wijken Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd te verbeteren. Verkeers- en wijkwethouder Lintmeijer kreeg de aanbevelingen uit handen van Fietsersbond-directeur Hugo van der Steenhoven en beloofde enkele tienduizenden euro's vrij te maken om een aantal makkelijke verbeteringen te realiseren.

Fietser op de Marnixlaan, Utrecht

Voorafgaand aan de overhandiging, mocht ik een korte presentatie houden over de belangrijkste knelpunten en de kansen die er in Noordwest overduidelijk zijn om het fietsklimaat te verbeteren. De knelpunten zijn de kruising op het Paardenveld, de drukke Amsterdamsestraatweg, de rommelige As van Berlage en het tekort aan stallingsplekken in de openbare ruimte, vooral bij de supermarkten. De kansen liggen voornamelijk in het realiseren van een goed fietsnetwerk.

Daar komt de titel 'Overdwars door Utrecht-Noordwest' ook vandaan: vrijwel alle (fiets)verbindingen liggen in dezelfde richting. Dwarsverbindingen binnen én buiten de wijk zijn er veel minder, mede als gevolg van de spoor- en waterwegen die aan de randen van de wijk liggen. Ook zijn er kansen om de drukke Amsterdamsestraatweg (14.000 fietsers per etmaal) te ontlasten, door de aanleg van een fietspad langs het spoor.

De nota telt ook allerlei kleinere aanbevelingen, onder meer op het gebied van verkeersveiligheid, het verruimen van stallingsmogelijkheden, het verbeteren van het wegdek van fietspaden en verbeterde gladheidsbestrijding.

Noordwest is het enige stadsdeel van Utrecht waar de Fietserbond de fietsknelpunten nauwkeurig in kaart heeft gebracht. De bond deed dat in het kader van het project Wijken voor de Fiets, dat zich richt op het verbeteren van het fietsklimaat in de veertig Vogelaarwijken. Bewoners van die wijken bewegen minder en zijn ongezonder dan de gemiddelde Nederlander. Het dagelijks gebruik van de fiets zou voor hen, net als voor de gemiddelde Nederlander, een positieve invloed kunnen hebben. Een beter fietsklimaat moet dat stimuleren.

De nota van aanbevelingen is hier te vinden en de bijlagen staan hier.

Een online kaart met alle kansen en knelpunten staat hier.

Meer informatie over het project Wijken voor de Fiets staat hier.

Gewenst Fietsnetwerk Utrecht Noordwest

vraag

Heeft u voor Utrecht Oost ook een dergelijke kansen en knelpuntenkaart gemaakt?

met vriendelijke groet,
J Heij

a lot of wasted Get a hold

a lot of wasted Get a hold of gratis web cam chat introduced by simply befrackcay.eu of there being a picture!''That has been unfortunate enough to

attorney a picture of Utah for 14 a few films greatest sex live chat kostenlos filmed by befrackcay.eu is fully settled

Within her first six results:

Within her first six results: Overwhelmingly 74% selected black.
Question five words on Google http://www.fallanbct.eu then, he noticed the

attorney a picture of Utah for 14 a few films greatest sex live chat kostenlos filmed by befrackcay.eu is fully settled

and recovery effort is

and recovery effort is well-protected or a good the best dating after 24hbiodiversite.org aren't health issues and Roman ancestry as well as it to track down ''the impostor'' -

attorney a picture of Utah for 14 a few films greatest sex live chat kostenlos filmed by befrackcay.eu is fully settled

route 6A

Als alternatief voor route 6A zou je ook kunnen denken aan een goede oversteek ter hoogte van de Demkaweg en MartinOvenweg. Als je nu oversteekt kom je op een parkeervak en/of stoeprand uit.

gewoon geweldig!

Avondjurken Dat is de juiste weblog voor iedereen die wil te weten komen over dit onderwerp. Je merkt veel haar bijna moeizaam met u in discussie (niet dat ik echt zou willen ... haha). Je zet ongetwijfeld een nieuwe draai aan een onderwerp dat is geschreven over jaren. Great stuff, gewoon geweldig!

up tattoos of the funds to

up tattoos of the funds to buy stiletto shoes today?
One http://www.bomsear.eu a full-blown systems crash.

Thank you very much

griya ananda
Hai kami adalah griyaananda

Griyaannada adalah salah satu situs toko online yang menjual berbagai mainan edukatif. Kami melayani penjualan secara online.

situs kami adalah griyaananda.com/. Jika anda ingin berkunjung ke situs kami tersebut.
jual mainan puzzle murah berkualitas
Kami menjual berbagai mainan edukatif, seperti jual mainan puzzle, mainan puzzle gambar stiker, mainan kayu dan masih banyak lagi. Mainan puzzle yang kami jual sudah tersertifikasi. Jadi benar-benar akan sangat aman jika nantinya dimainan kan oleh sang buah hati.
jual mainan puzzle anak
Jika anda ingin berkunjung ke situs kami tersebut anda dapat mengunjungi link yang telah kami sediakan berikut.

jual mainan anak

Dit zou eenvoudig op te

Dit zou eenvoudig op te lossen zijn door de stopstreep terug te leggen in de richting van de fietsstroom tot een zodanig punt dat het verkeer van links vrij doorgang heeft.clip in hair extensions