basil rugzak

Duurtest: Rugzak Basil Miles Daypack

Als een tas ‘multifunctioneel’ wordt genoemd, is het meestal een tas die nergens in uitblinkt. De Basil Miles Daypack is een uitzondering. Goed als rugzak zowel als schoudertas, handtas en fietstas. Maar hij slijt wel snel.

basil rugzak
Beeld-auteur: kees bakker

Het formaat van de tas van 35 bij 30 bij 11 centimeter is geknipt voor A4-mappen en laptops. Je houdt dan ook nog ruimte over voor andere spullen. Ik vind het een voordeel dat hij niet overdreven veel andere vakken heeft.
Hij zit goed als rugzak. Je voelt niets van de haken omdat die worden afgedekt met een vakje dat je dicht kunt ritsen. De tas houdt water tegen met een rolsluiting en een hoes, zodat je laptop zelfs in de zwaarste hoosbuien droog blijft. Nog een pluspunt: hij gaat heel makkelijk open en dicht. Prijs: 69,95 euro.

Duurtest: uitgescheurd na een half jaar

Ik heb de rugzak ongeveer een half jaar intensief gebruikt, als tas op de fiets en als werktas in de trein. De tas heeft het niet overleefd. Door de zware belasting is de tas uitgescheurd aan de onderkant van de schouderbanden. Basil heeft bij de opvolger de verbinding daar duidelijk zwaarder uitgevoerd.  Als je deze tas wilt aanschaffen, let er dan op dat je verbeterde versie koopt.