Spullen meenemen op de fiets

Test: bagagekarren, rugzakken en kliktassen en -manden

andersen_shopper1

Hoe neem je spullen mee op de fiets? TestKees keek naar bagagekarren, rugzakken en kliksystemen voor tassen en manden. 

Andersen Shopper, niet geschikt om mee te fietsen

€ 99

andersen_shopper1

Fietsersbond oordeel:

Andersen maakt boodschappenkarren, waarvan sommige  ook achter de fiets kunnen. Daarvoor heb je twee koppelstukken nodig: één voor op de kar en één voor op de fiets. Andersen levert zelf een lomp hulpframe (BigEasy) dat je op de achtervork moet klemmen.

Burley Travoy

€ 270

Fietsersbond oordeel:

De Burley Travoy is voor de fiets ontworpen en dat merk je. Hij fietst veel prettiger dan de fietskar van Andersen dankzij het stijvere frame en de grotere wielen met luchtbanden.

Radical Cyclone IV Trekking

€ 479.95

Fietsersbond oordeel:

De Radical Cyclone is een perfecte fietsvakantiekar. Je voelt de kar nauwelijks als je ermee fietst.

Kliksystemen voor manden en tassen

Racktime Snap-it

€ 119.90

Best getest

Fietsersbond oordeel:

Het kliksysteem van Racktime (bagagedrager plus koppelstuk voor je tas) werkt erg goed. Vastklikken en loshalen is erg makkelijk. Als je op een groen knopje bij de plaat drukt, schuif je de mand of tas zo los. Het maximale gewicht is 12 kilo, aardig wat voor zo’n kliksysteem.

Bobike Bobox

€ 60

Fietsersbond oordeel:

De Bobike Box klik je in het montageblok van het Bobikezitje. Daar zitten vier gaten in en twee daarvan kun je voor de Box gebruiken.

Hebie Unisnap met Bootbag

Fietsersbond oordeel:

Het enige voordeel van de Unisnap van Hebie is dat hij op elke bagagedrager past. De Unisnap is een adapter die je aan een tas of krat kunt vastmaken.

Ortlieb QL3 bevestigingssysteem

€ 135

Best getest

hulpframe_ortliebQL3

Fietsersbond oordeel:

Bij een gewone Ortlieb-tas steken de ophanghaken vier centimeter uit. Dat voelt niet prettig als je een tas ook als schoudertas wilt gebruiken. Daarom verkoopt Ortlieb ook een speciaal bevestigingssysteem waarbij de haken aan de tas maar één centimeter uitsteken.

Thule Pack ‘n Pedal

€ 99.95

thule_drager1

Fietsersbond oordeel:

Moderne racefietsen en mountainbikes hebben geen ogen voor het monteren van bagagedragers. Thule levert hiervoor een drager die met vier spanbandjes op de voor- of achtervork geklemd wordt.

Ergon BC3 rugzak

€ 169

Fietsersbond oordeel:

Fietsen met een rugzak betekent doorgaans een natte rug en pijnlijke schouders. De Ergon BC3 rugzak heeft deze nadelen niet.

Chrome Metropolis Messengerbag

Fietsersbond oordeel:

Gewone schoudertassen hebben de neiging heen en weer te slingeren en te verschuiven. Zo niet de Chrome Metropolis Messengerbag.

Categorieën