Tern GSD

Compact elektrisch fietsje met plek voor twee

Hoe neem je twee kinderen mee? Tern – bekend van de vouwfietsen – maakt een compacte elektrische fiets waar twee kinderzitjes op passen. Handig voor klein behuisde stadsbewoners.

Met een verlengd achterframe kunnen er twee zitjes op de achterdrager. Handig als je twee kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd hebt. Dankzij de kleine wielen van deze Tern, 20 inch, is de fiets niet langer dan een normale fiets. Een bijkomend voordeel van de kleine wielen is dat de twee kinderzitjes lager zitten. Je hoeft je kinderen dus een stuk minder hoog te tillen. Of ze kunnen er zelf in klimmen. Tern is bekend van zijn vouwfietsen.

Dit model is weliswaar niet opvouwbaar, maar hij kan wel makkelijk kleiner worden gemaakt door de stuurpen naar beneden te klappen en het zadel in te schuiven zodat je een lang, maar laag pakket overhoudt. Je kunt de Tern GSD kopen met de Bosch Performance-motor of de Performance CX-motor. De CX is krachtiger; dat is
makkelijker met optrekken. Met daarbij naar keuze één of twee accu’s van 500 Wh. De accu’s zitten mooi tussen zitbuis en achterwiel. In de goedkoopste uitvoering kost de fiets 3.999 euro.

Vrouw met twee kinderen op Azor tweelingfiets

Test: tweelingfiets van Azor

Met de Azor tweelingfiets heb je plek voor twee kinderzitjes achterop Lees meer